V Centru robotiky poradí s technickými obory na veletrhu studijních příležitostí

Ve dnech 27. a 28. ledna se v plzeňském Centru robotiky odehraje první ročník veletrhu studijních příležitostí technických oborů Study Map Day.

Cílená propagace v Plzni

Kromě prezentačních stánků jednotlivých škol se jej zúčastní také několik firem z Plzeňského kraje - budoucích zaměstnavatelů technicky vzdělaných absolventů. Akci oživí přednášky i workshopy. K dispozici bude také unikátní studijní mapa, díky níž si děti a mladí lidé mohou zábavnou formou najít obor studia, který odpovídá jejich zájmu. Vstupné na akci je zdarma.

„Důležitou součástí podpory technického vzdělávání je také informovanost lidí, chceme, aby se žáci i jejich rodiče dozvěděli o školách, které tu máme, o oborech, jež nabízejí, ale také o zaměstnavatelích v regionu. Návštěvníci veletrhu tak mohou například i zjistit, jaké konkrétní pozice jsou volné, to jsou důvody, proč se pořádá Study Map Day. V Plzni existuje obrovská škála možností uplatnění, ale z praxe víme, že o nich mnohdy děti samotné, ale ani rodiče neví,“ řekl primátor Martin Zrzavecký. 

„Veletrh je dvoudenní, netradičně se uskuteční kromě pátku i v sobotu, a to právě proto, že chceme dát prostor nejen školám, ale i pracovně vytíženým rodičům,“ uvedla Anna Čudáková, projektová manažerka Smart Edu Plzeň, tedy konceptu, za nímž stojí Správa informačních technologií města Plzně a jehož cílem je nabízet různé aktivity na podporu technického vzdělávání na všech stupních plzeňských škol. 

Na Study Map Day se představí zástupci Střední průmyslové školy strojnické, Střední průmyslové školy elektrotechnické, Gymnázia Plzeň na Mikulášském náměstí, Středního odborného učiliště elektrotechnického a chybět nebudou ani technické fakulty Západočeské univerzity v Plzni, tedy fakulta aplikovaných věd, fakulta elektrotechnická a fakulta strojní. Z řad firem se zúčastní společnosti STREICHER, MD ELEKTRONIK a Doosan Škoda Power.

 „Nechtěli jsme udělat jen další veletrh se stánky, proto jsme se rozhodli akci oživit zajímavými přednáškami a workshopy, na nichž si zájemci mohou například vyzkoušet, jak probíhá studium klíčových předmětů na jednotlivých školách a získat tak představu o charakteru oboru,“ řekla k programu Anna Čudáková.

Podle ředitele Správy informačních technologií města Plzně Luďka Šantory je ideální kombinací poslechnout si zástupce školy a zároveň získat informace od zaměstnavatele v regionu. „Je rozhodně přínosné propojit sféru vzdělávání a praxe. Člověk se dozví, jaké obory se dají v Plzni studovat a zároveň uslyší přímo od zaměstnavatele, jaké konkrétní pozice a s jakými podmínkami  absolventům nabízí. Návštěvníci tak mohou získat ucelenější představu o budoucím uplatnění,“ řekl Luděk Šantora.  

Pro lepší orientaci připravili organizátoři i zcela nový prospekt technicky zaměřených středních a vysokých škol – studijní mapu. V ní je zábavnou formou možné najít obor studia, který odpovídá zájmu dítěte. Vstupné na akci je zdarma, více informací je k dispozici na webových stránkách Smart Edu Plzeň www.smartedu.plzen.eu.  

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka