V Dolním Metelsku vykradl dvě chalupy, bral klobásu, rum i pivo

Byl vyrušen majitelem jednoho z domů a utekl. Část lupu nechal na místě, část rozbil. Policisté ho vypátrali a obvinili.

Jarní servisní akce AUTO CB

V pondělí 8. března 2021 v 16:30 hodin přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení majitele chalupy v obci Dolní Metelsko, že tam načapal zloděje, který utekl. Ihned po něm začali pátrat policisté. Osobu odpovídající popisu zadrželi po deseti minutách. Šetřením a ohledáním místa činu zjistili, že dvaadvacetiletý muž se v obci Dolní Metelsko vloupal hned do dvou chalup. Z jedné odcizil dvě propanbutanové lahve, které ukryl v lese. Pak z dalšího objektu odcizil plastovou přepravku s dvaceti prázdnými lahvemi od piva a z dílny u tohoto objektu z ledničky vyskládal do igelitových tašek pět plat po deseti kusech domácích vajec, klobásy, kuřecí křídla, půllitrovou lahev piva, lahev rumu, vaječného koňaku, meruňky, borovičky, dvě PET lahve s pivem a několik prázdných lahví od piva. Poté, co byl majitelem vyrušen, dvě tašky nechal na místě. S třetí taškou utíkal. Když ji přehodil přes plot, který následně přeskočil, všechny lahve v tašce se mu rozbily.

Případ si převzali domažličtí kriminalisté. Z dostupných evidencí zjistili, že mladý zloděj se krádeže nedopustil poprvé. Trestním příkazem Okresního soudu v Domažlicích byl v červnu 2020 odsouzen mimo jiné pro trestný čin krádeže k trestu obecně prospěšných prací o výměře 150 hodin, peněžitému trestu o výměře 50 denních sazeb o výši 200 korun s náhradním trestem odnětí svobody na 1 měsíc nepodmíněně. Odsouzen byl dále i v prosinci 2020 za trestný čin krádež ve stadiu pokusu k trestu odnětí svobody na 10 měsíců, jehož výkonu mu byl podmíněně odložen na zkušební dobu v trvání dvou let, tedy do prosince 2022. Navíc kradl v době, kdy byl na území České republiky usnesením vlády vyhlášen nouzový stav. Kriminalisté zahájili trestní stíhání tohoto dvaadvacetiletého muže, kterého obvinili, že spáchání zločinu krádež a přečinu porušování domovní svobody. Hrozí mu trest odnětí svobody na dva roky až osm let.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 11.03.2021 07:02



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka