V Horažďovicích se v pátek v noci zaměří na netopýry

V pátek dne 8. září se od 18 hodin uskuteční Mezinárodní noc pro netopýry v Envicentru Proud a přírodovědné stanici v Horažďovicích, která bude zaměřená na naše létající savce.

Cílená propagace v Plzni

Návštěvníci se mohou těšit na dokumentární a výkladové představení nočních létajících savců - netopýrů. Dozvědí se zajímavosti o jejich významu, ohrožení, ochraně a životě v přírodě. Uskuteční se populárně naučná přednáška. Součástí programu bude také výstava Podivuhodný svět netopýrů, film Netopýři ve tmě, soutěže pro děti o zajímavé ceny, ukázka práce s ultrazvukovým detektorem, ukázka odchytu a prezentace živých netopýrů a ukázka hendikepovaných netopýrů společnosti ČSOP Nyctalus.

Akce se koná za každého počasí. Vstup na akci je zdarma. Návštěvníkům organizátoři doporučují vzít si s sebou funkční baterku a teplé oblečení!

Již 12. ročník Mezinárodní noci pro netopýry v Plzeňském kraji pořádají Plzeňský kraj, PROUD – Envicentrum Podbranský mlýn, Zoologická a botanická zahrada města Plzně, Město Horažďovice a Agentura ochrany přírody a krajiny ČR - Regionální pracoviště správa CHKO Český les ve spolupráci s ČESON, MŽP ČR, ZO ČSOP Sylva Lunae a Mezi lesy z. s.

Mezinárodní noc pro netopýry je tradiční akce určená široké veřejnosti, kterou každoročně vyhlašuje sekretariát dohody o ochraně netopýrů v Evropě (zkratka EUROBATS). Lidé se mohou díky programu připraveném odborníky seznámit s těmito zajímavými nočními tvory, jejich výzkumem, ochranou a dosavadními poznatky o jejich životě. Pod hlavičkou akce probíhají veřejné přednášky o netopýrech, zájemci se zde dozví, jak a čím jsou netopýři ohrožení a kde oni sami mohou být při jejich ochraně nápomocní. Mají možnost získat reklamní materiály, prohlédnout si netopýra z bezprostřední blízkosti a tak možná změnit své dosavadní nahlížení na tyto skrytě žijící savce. Více informací, včetně seznamu všech míst, na kterých akce probíhá, naleznete na stránkách České společnosti pro ochranu netopýrů: www.ceson.org.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka