V Klatovech pro účely cvičení „spadlo“ malé letadlo. Fotogalerie

Ve středu 11. října 2017 v době od 13:00 do 15:00 proběhlo na letišti Chaloupky u Klatov taktické cvičení složek IZS na téma nehoda malého letadla s parašutisty.

Cílená propagace v Plzni

Pro účely cvičení byla nasimulovaná situace, kdy během výsadkového letu selhaly motory letadla Skyvan SC7 a piloti nezvládli nouzově přistát. Při nehodě zahynuli dva členové posádky a 22 osob utrpělo poranění různě závažného charakteru.

Cvičení se celkem zúčastnilo bezmála 200 osob, z toho 26 klatovských profesionálních i dobrovolných hasičů a hasič-letecký záchranář z Přeštic na palubě vrtulníku LVS AČR Líně. ZZS Plzeňského kraje vyslalo na cvičení posádky z výjezdových stanovišť Klatovy, dále z Domažlic, Nepomuku, Nýrska, Plzně-Bory, Přeštic a Sušice. Policie ČR na cvičení vyslala hlídky z obvodních oddělení Klatovy, Plánice a Švihov, příslušníky z Dopravního inspektorátu, psovody a technika OKT. Do cvičení se zapojila i Klatovská nemocnice a Fakultní nemocnice Plzeň. Chybět samozřejmě nemohl ani Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Cvičení si kladlo mnohé cíle, mimo jiné procvičit a osvojit si taktiku a spolupráci složek IZS při letecké nehodě s větším počtem zraněných, procvičit třídění zraněných metodou START, vyhledávání zraněných osob a vyzvednutí osob z nepřístupného terénu pomocí vrtulníku LZS v součinnosti s hasičem-leteckým záchranářem.

foto: hzs pk


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 12.10.2017 09:40



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka