V kraji startuje Tříkrálová sbírka

V krajských městech západočeské diecéze bude Tříkrálová sbírka slavnostně zahájena shodně 3. ledna.

Cílená propagace v Plzni

Dopoledne v Karlových Varech za účasti biskupa Františka Radkovského, hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka a primátorky KarlovýchVarů Andrey Pfeffer Ferklové. Od 10 hodin půjde kolednický průvod z magistrátu k poště, kde proběhnou proslovy a žehnání koledníkům. Odpoledne se od 16. hodiny uskuteční tradiční zahájení v mázhauzu plzeňské radnice za účasti otce biskupa Tomáše Holuba. Poněm převeze koňský povoz koledníky ke katedrále. Zde se odehraje vánoční příběh ztvárněný Staroplzeneckým živým Betlémem a koledníci obdrží požehnání.

V obou krajských městech jsou potvrzeny také koledy Kraje + Města + Biskupství. V Karlových Varech bude s hejtmanem Karlovarského kraje Petrem Kulhánkem a primátorkou Andreou Pfeffer Ferklovou koledovat 4. ledna biskup Tomáš Holub.  

Přímo na svátek Tří králů, 6. ledna, bude biskup Tomáš Holub koledovat v Plzni s primátorem Romanem Zarzyckým a hejtmanem Plzeňského kraje Rudolfem Špotákem. Plzeňští tři králové se v 9 hodin sejdou s Radou Plzeňského kraje na Úřadu Plzeňskéhokraje ve Škroupově ulici. V této ulici pak navštíví také úřady Magistrátu města Plzně, následně se přesunou do budovy Biskupství plzeňského na náměstí Republiky 35. Setkání s Radou města Plzně na radnici je plánováno po 10. hodině. Posléze koledníci Kraje+ Města + Biskupství navštíví sociální odbor v Martinské ulici a pobočku ČSOB na Americké třídě. Další část koledy bude řešena speciálně vypraveným autobusem, který tři krále  zaveze na Západočeskou univerzitu, do Škody Transportation a nakonec do Plzeňského Prazdroje.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka