V krajských nemocnicích ještě více vzrostl počet covidových pacientů

V nemocnicích Plzeňského kraje dále vzrostl počet pacientů, kteří se léčí z onemocnění covid-19.

Cílená propagace v Plzni

V pátek dopoledne jich bylo v nemocnicích akutní péče hospitalizováno 176, z nichž 21 bylo na lůžkách intenzivní péče.  Vzrostl i počet nemocných zdravotníků na 48. Přestože se počty nemocných blíží hraničním lůžkovým kapacitám, nebylo zatím nutné převážet běžné covidové pacienty mimo Plzeňský kraj.

Nemocnice Plzeňského kraje provedly v uplynulých sedmi dnech rekordních 5024 testů na covid. Ve víc než dvou třetinách se jednalo o antigenní testy. "Za prvé neustále přidáváme nové termíny a za druhé se nám daří minimalizovat takzvané prázdné rezervace, kdy dříve objednaní zájemci k testu nakonec nepřijedou. Oparativně je nahrazujeme novými zájemci. Mimo to provozuje ode dneška Domažlická nemocnice ve spolupráci s armádou mobilní odběrový tým, který bude testovat obyvatele měst a obcí a zaměstnance firem z Tachovska a Domažlicka," říká mluvčí nemocnic Plzeňského kraje Jiří Kokoška.

V tomto týdnu se opět navýšilo očkování seniorů nad 80 let první dávkou vakcín. Celkem už krajské nemocnice naočkovaly 4515 lidí, z nichž necelá polovina obdržela i druhou dávku.              

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka