V krajských nemocnicích mírně klesl počet pacientů s covidem

V nemocnicích Plzeňského kraje díky ukončení desítek hospitalizací mírně poklesl oproti úterku počet pacientů s onemocněním covid-19.

Cílená propagace v Plzni

Tito pacienti byli z velké části posláni do domácího léčení nebo se u nich kontrolním testem zjistilo, že se z nemoci během léčby uzdravili. Místo nich byli ale s příznaky nemoci a zejména pak s kyslíkovou nedostatečností a vysokými teplotami přijati jiní pacienti. Podobná situace je také u zdravotníků. I mezi nimi se počty nemocných výrazně nemění.    

"V nemocnicích akutní péče je v současnosti hospitalizováno kvůli onemocnění covid-19 necelých 110 pacientů. Nejvíce ve Stodské nemocnici, kde jich je přes 60. Na jednotkách intenzivní péče je z výše uvedených šest pacientů. Plicní podporu na standardních lůžkách ale potřebují průběžně i další ," řekl v pátek odpoledne mluvčí krajských nemocníc Jiří Kokoška.

Jak doplnil, jedná o pacienty se skutečně prokázanou nákazou. Jinak na covidových odd. leží i suspektní pacienti s příznaky nemoci a zdravotními problémy, u kterých se ale na výsledek testu ještě čeká. Těchto suspektních pacientů je tak +15 až 20 procent z počtu nemocných.

Na nemocenské je v současnosti kolem 70 zaměstnanců. "Ani zdravotníkům se nemoc navyhýbá, byť drtivá většina z nich se nakazí mimo nemocnici.  Naštěstí ale i v jejich případě je mnoho uzdravených, kteří se vrací ke své práci. A tím, že je vhodně doplňují studenti a dobrovolníci z řad absolventů zdravotnických škol, můžeme pořád poskytovat v plném rozsahu veškerou akutní péči a v relativně širokém rozsahu stále i péči plánovanou," doplňuje mluvčí.

Ne/omezení elektivní plánované péče
omezeny ortopedické operace, v Klatovské nemocnici uzavřena ortopedická lůžka 
omezeny některé chirurgické operace (dle nemocnic) - akutní chirurgická péče se poskytuje v plném rozsahu vč. Rokycanské nemocnice
krátkodobě pozastaven provoz porodnice Stodské nemocnice - důvodem je využití lůžek novorozeneckého odd. pro interní pacienty (nemocnice se zabývá možnostmi opětovného spuštění porodnice)
gynekologická péče i operativa vč. plánované se poskytuje v prakticky v nezměněném rozsahu, akutní gyn. péče a operace samozřejmě v plném rozsahu
plánovaná operativa očního odd. a odd. ORL a chirurgie hlavy a krku v Klatovské nemocnici probíhá i nadále


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka