V Křimicích otevřeli Poštu Partner Plus, díky tomu přežila pobočka ve Skvrňanech

V Plzni-Křimicích byla v pondělí 10. července slavnostně otevřena pobočka Pošty Partner Plus. Díky ní zůstala zachována pošta číslo 18 ve Skvrňanech v Macháčkově ulici.

Cílená propagace v Plzni

Ta původně měla být s poštou v Černicích z pozice rozhodnutí vlády a státního podniku zrušena.

Městu Plzni se po jednání s Českou poštou a starostou Křimic a starostou plzeňského centrálního obvodu podařilo zachovat právě skvrňanskou pobočku. Její záchrana byla možná díky kompromisu, kdy se z pošty v pátém městském obvodě stala Pošta Partner Plus a její provoz na sebe převzalo město.

Slavnostního zahájení provozu se zúčastnil primátor města Plzně Roman Zarzycký, starosta Křimic Vít Mojžíš a další zástupci obvodu a České pošty.

„Zpočátku byla situace složitá a jednání nebyla jednoduchá. Těší mě, že se vše podařilo a společně jsme mohli pobočku otevřít. Poštovní služby tak zůstávají pro občany Křimic, ale i Skvrňan a Černic zachovány. Je to důkaz toho, že v Plzni umíme spolupracovat,“ řekl primátor Roman Zarzycký.

„Poštu u nás využívá mnoho místních, ale i lidí z okolí. Rádi jsme přispěli k tomu, že v Plzni zůstala zachována pošta ve Skvrňanech, která původně měla být zrušena,“ sdělil Vít Mojžíš.

O zrušení 300 provozoven po celé České republice rozhodlo na jaře letošního roku ministerstvo vnitra, pod které strategický podnik spadá. V souvislostí s Plzní pošta na jaře původně avizovala zrušení 12 respektive 13 poboček z 26, které se na území města nachází. Plány přitom vyvolaly ostré reakce vedení města a starostů obvodů, začala tak vyjednávání. Městu Plzni se na jaře podařilo rovněž dojednat, že otevřená zůstane i pošta číslo 9 v Obchodním centru Olympia.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 12.07.2023 10:54



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka