V Malesicích vyroste Nový Šuferajn s jedenácti byty

Město Plzeň postaví v Malesicích bytový dům. Stavba vyroste na místě někdejší německé školy Šuferajn, zchátralou 200 let starou budovu bez památkové hodnoty se už nevyplatilo opravovat.

Cílená propagace v Plzni

Projekt s názvem Nový Šuferajn počítá s celkem jedenácti městskými nájemními byty. Nájemníci se budou moci nastěhovat nejpozději do dvou let od zahájení stavby.

„Jsem rád, že dostupné bydlení vzniká i na menších městských obvodech. Ne vždy se jedná o projekty o stovkách bytů, ale každý byt navíc má smysl. Těší mě, že se nám daří zlepšovat dostupnost bydlení a služeb i v okrajových částech města, jako jsou právě Malesice,“ řekl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

„Město Plzeň systematicky buduje nájemní bydlení pro osoby v bytové nouzi, protože takových bytů je v Plzni stále nedostatek. Díky stavbě Nového Šuferajnu získáme do městského bytového fondu jedenáct bytů, které poskytneme právě těmto občanům,“ sdělila radní pro oblast bytovou včetně sociálního a dostupného bydlení Světlana Budková.

Zažádat si tak mohou zájemci, kteří nemají vyhovující bydlení a jejichž příjem nepřesahuje výši 6. decilu, což je nyní přibližně 31,8 tisíc Kč u jednotlivce a např. 41,4 tisíc Kč u samoživitelky s jedním dítětem do 13 let. Konkrétní hodnota platná vždy pro daný rok bude zveřejňována na internetových stránkách Ministerstva pro místní rozvoj. „Byty budou o dispozici 1+kk a velikosti do 50 metrů čtverečních,“ doplnila Světlana Budková.

„Historický objekt Šuferajn, který se nachází v centru Malesic mezi kostelem, školou a fotbalovým hřištěm, neměl dlouhé roky využití a chátral. Proto jsem rád, že díky spolupráci města a obvodu místo něj vyroste bytový dům, ve kterém najdou domov například senioři, samoživitelé nebo mladí lidé,“ uvedl Aleš Tolar, starosta městského obvodu Plzeň 9-Malesice.

Stavební práce vyjdou na celkem 41 milionů korun včetně DPH. Město Plzeň bude žádat o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) prostřednictvím svého Útvaru koordinace evropských projektů, kdy podpora z IROP může dosáhnout až 28 milionů korun.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka