V Meclově se v úterý otevírá ústav pro pěstování léčebného konopí

V úterý 23. srpna ve 14 hodin otevře v Meclově (Meclov 72, správní budova) Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů České zemědělské univerzity v Praze a společnost Meclovská zemědělská nové specializované pracoviště pro výzkum pěstování léčebného konopí.

Cílená propagace v Plzni

 „Pěstování léčebného konopí je z pohledu zemědělství inovativní. V současné době dodává konopí pro léčebné účely jen jedna firma. Výzkumné pracoviště bude pracovat na vlastní odrůdě, která se má stát konkurencí té stávající ze Slušovic,“ říká předseda Zemědělského svazu ČR Martin Pýcha, který zahájení výzkumu velmi podporuje a otevření nového pracoviště se zúčastní. 

Společnosti Meclovská zemědělská se zaměřuje na pěstování konopí pro vědecké účely a chce se ve výběrovém řízení ucházet o to, aby mohla v České republice dodávat konopí také pro pacienty. Zákon stanovuje možnost pěstování konopí pro léčebné použití výhradně na základě licence udělené Státním ústavem pro kontrolu léčiv (SÚKL). K udělení licence se uskutečňuje výběrové řízení. To plánuje SÚKL zřizovaný ministerstvem zdravotnictví vypsat do dvou let. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 23.08.2016 07:15



3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka