V neděli mohou děti na Špičáku jezdit zdarma, ženy dostanou dárek k MDŽ

Areál pro děti připravil pětiboj v zimních soutěžích. Jejich maminkám nebo dámskému doprovodu pak malý dárek a nápoj pro zahřátí ke Dni žen.

Cílená propagace v Plzni

Na šumavském Špičáku v těchto dnech připadlo 10 – 15 cm přírodního sněhu. „ Podmínky se vrátily do zimy. Firn je pryč, lyžuje se znovu na prašanu, mrazy drží po celý den. Nejen v horních partiích sjezdovek je nyní lyžování parádní,“ uvedl k aktuálním podmínkám ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. V sobotu 7.3. bude omezen provoz na spodní části sjezdovky číslo 3 (Slalomová), kde se jedou závody ve vyřazovacím slalomu. V neděli bez omezení, navíc s akcí pro děti.    

Pět soutěžních disciplín čeká děti v neděli 8. března od 9 do 12,30 hodin v prostoru u lanovky ve  Ski&Bike Špičák. „ Za odměnu všechny dostanou po jeho dokončení skipas na celý den zdarma. Děti budou potřebovat pouze 100 korun na vratnou zálohu kvůli čipové kartě. Máme nový odbavovací systém a ten už neakceptuje jiný typ skipasů, tak jenom proto. V kase jim samozřejmě stokorunu po odevzdání čipovky, až skončí s lyžováním, obratem vrátí,“ uvedl Radek Vaniš ze Ski&Bike Špičák. Na začátku března se ochladilo, připadl i přírodní sníh a mrzne, takže sjezdovky jsou pořád velmi pěkné.                      

Špičáckého pětiboje se žádné z dětí nemusí obávat, protože ho všechny bez problémů zvládnou. Navíc komu se zadaří a bude mezi třemi nejlepšími v rámci své věkové kategorie, vyhraje další ceny. „Ty se budou předávat při vyhlašování výsledků u stánku moderátora ve 13 hodin. Všem maminkám a ženám doprovázející své ratolesti věnujeme u příležitosti Dne žen, který na tuto neděli připadá, malou pozornost, a zveme je i na teplý nápoj,“ doplnil R. Vaniš.

A z jakých disciplín se Špičácký pětiboj skládá? V libovolném pořadí se postupně na jednotlivých stanovištích krmí Yetti sněhovými koulemi, leze do iglú, sráží kuželky ledním medvědem, projíždí slalom ve stylu psího spřežení a koupou tučňáci (pro klid rodičů v bazénku bez vody J). Po absolvování všech pěti soutěží si pak po odevzdání vyplněné kartičky s výsledky děti dojdou vyzvednout jízdenku na vleky do nedaleké kasy. 

Vstupní kartičku do pětiboje obdrží na startu u stánku moderátora. Zapisují se do ní čas a body. Soutěží se ve třech věkových kategoriích (do 6 let, 7-9 let, 10-14 let). Předváděné výkony bude přímo na místě živě komentovat sportovní redaktor, který Špičácký pětiboj a celý program pro děti moderuje. Soutěžit mohou všechny školou povinné děti do 14 let, které v neděli 8. března zavítají během dopoledne na Špičák.    



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
06.03.2015 16:26



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka