V neděli vyjela do plzeňských ulic vánoční tramvaj

Na první advent v neděli 28. listopadu vyjede z vozovny Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) speciálně vyzdobená vánoční tramvaj.

Cílená propagace v Plzni

Kromě vnějšího polepu a světelných dekorací bude již standardně vyzdoben i interiér vozu. Od pondělka bude vánoční tramvaj cestující vozit na pravidelné lince 2 a 4.

Na výzdobě tramvaje se pracovalo celý týden. Kromě celoplošného polepu, na kterém jsou v letošním roce zachyceny vánoční tradice, jako je zpívání koled, vánoční kapr, pečení cukroví nebo posílání dopisů Ježíškovi, je tramvaj vyzdobena přibližně dvěma tisíci světýlek. Již samozřejmostí je i vyzdobený interiér vozu.

„Vánoční tramvaj je mezi našimi cestujícími velice oblíbená a každý rok registrujeme enormní množství pozitivních ohlasů. Myslím si, že především v této nelehké době je důležité šířit radost a pozitivní náladu, proto jsme se rozhodli, že neporušíme tradici a tramvaj vypravíme i v letošním roce,“ říká Roman Zarzycký, první náměstek primátora a předseda představenstva PMDP, a doplňuje: „Poprvé tramvaj vyjede v neděli v 16:25 ze zastávky U Synagogy.“

V neděli 28. listopadu bude vánoční tramvaj jezdit na speciální trase U Synagogy – Náměstí Republiky – Anglické nábřeží – Hlavní nádraží – Mikulášské náměstí a zpět. Jízdy budou v neděli zdarma a odbavování bude ve všech zastávkách.

Od pondělka bude tramvaj nasazována na pravidelné linky. V pracovní dny na linku 4 a o víkendech na linku 2. Podrobné jízdní řády cestující naleznou na webových stránkách www.pmdp.cz.

Vánoční tramvaj bude jezdit v ulicích Plzně minimálně do konce prosince.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka