V neděli začala viktoriánům zimní příprava. Jaký je kádr?

Dvoutýdenní tréninkový blok stráví tým v domácích podmínkách, na programu je jeden přípravný duel.

Jarní servisní akce AUTO CB

Hned v neděli 3. ledna se viktoriáni sešli k prvnímu společnému tréninku v novém roce. O den později jsou na programu tradiční funkční testy.

Vzhledem ke krátké zimní přestávce a aktuální epidemiologické situaci není na programu tradiční zahraniční soustředění. Tým se bude na jarní ligovou část připravovat v domácím prostředí Doosan Areny a tréninkového areálu v Luční ulici, kde najde veškeré potřebné zázemí na špičkové úrovni.

Dvoutýdenní tréninkový blok bude zpestřený jedním přípravným zápasem, v sobotu 9. ledna se Viktoria utká doma s druholigovým Hradcem Králové.

Trenér Adrian Guľa bude mít na startu přípravy k dispozici nově i dva navrátilce z hostování a dva hráče z B týmu. Z výpůjčky v českobudějovickém Dynamu se vrací Pavel Šulc a Lukáš Matějka, hostování Jindřicha Staňka se pak změnilo po využití opce v přestup. 24letý gólman podepsal smlouvu na dva a půl roku. S áčkem se připravují také obránci Václav Míka a Josef Koželuh z béčka.

Šulc v této sezoně odehrál za Dynamo vinou zranění jen čtyři ligová utkání, vstřelil v nich však jeden gól. Pro Matějku šlo na jihu Čech o první ligové minuty – dohromady jich nasbíral v sedmi duelech 418 a zaznamenal rovněž jednu branku. Staněk v Plzni hostoval po celý kalendářní rok, za který naskočil do dvou zápasů. V minulé sezoně vychytal čisté konto v Ostravě, na závěr podzimu 2020/2021 odchytal duel se Slavií Praha (0:1).

Ještě jeden transfer provedla plzeňská Viktoria. Hostování v Mladé Boleslavi bylo ukončeno Šimonu Gabrielovi, který se nyní připravuje s Teplicemi, kde by měl strávit jarní část ročníku.

Ke změně došlo také v realizačním týmu na pozici fyzioterapeutů. Do Viktorie se vrací Michal Rukavička, spolu s ním přichází nově Šimon Šendera a Petr Bendl.

Kádr pro zimní přípravu

Brankáři: Aleš Hruška, Jindřich Staněk, Dominik Sváček.
Obránci: Jakub Brabec, Milan Havel, Lujkáš Hejda, Matěj Hybš, Filip Kaša, Josef Koželuh, David Limberský, Václav Míka, Luděk Pernica, Radim Řezník.
Záložníci: Marko Alvir, Adriel Ba Loua, Pavel Bucha, Aleš Čermák, Tomáš Hořava, Miroslav Káčer, Lukáš Kalvach, Joel Ngandu Kayamba, Jan Kopic, Jan Kovařík, Ondřej Mihálik, Pavel Šulc.
Útočníci: Jean-David Beauguel, Lukáš Matějka, Zdeněk Ondrášek.

Příchody: Pavel Šulc, Lukáš Matějka (oba návrat z hostování České Budějovice), Jindřich Staněk (hostování se mění v přestup), Josef Koželuh, Václav Míka (oba B tým).
Odchody: Šimon Gabriel (konec hostování Mladá Boleslav, nově hostování Teplice).

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka