V neděli znovu vyjíždějí zrychlené autobusy mezi Plzní a Karlovými Vary

Autobusem mezi Plzní a Karlovými Vary již za necelou hodinu a půl. Od neděle 23. května budou opět jezdit přímé autobusové spoje na meziměstské dálkové lince 440080 Plzeň – Karlovy Vary.

Cílená propagace v Plzni

Pravidelné dálkové autobusy mezi oběma krajskými městy budou zastavovat i na nově přidané zastávce Plzeň,NC Úněšovská nedaleko nákupního centra Globus.

Dopravce ČSAD autobusy Plzeň ze společnosti Z-Group bus a.s. zatím vypraví dva páry spojů každý pracovní den a dva spoje pojedou vždy v neděli. V pracovní dny pojedou spoje v 5:40 a 15:35 hodin z Karlových Varů do Plzně, v opačném směru z Plzně do Karlových Varů vyjedou z Centrálního autobusového nádraží (CAN) v Husově ulici ve 13:35 a 17:15. Sobotní provoz je nadále zatím zcela pozastaven, v neděli pojede spoj v 15:00 z Plzně a z Karlových Varů v 17:10.

„Vzhledem k novým zmírňujícím se protiepidemickým opatřením včetně nástupu dětí do škol od neděle opět vyjedou oblíbené dálkové autobusy mezi oběma krajskými městy na komerční lince 440080 Plzeň-Karlovy Vary,“ sdělil ředitel divize ČSAD autobusy Plzeň autobusového dopravce Z-Group bus Václav Königsmark.

Novinkou je zařazení nové zastávky Plzeň,NC Úněšovská nedaleko nákupního zařízení Globus.

Autobusy mezi oběma krajskými městy staví pouze ve vybraných zastávkách, zvládnou proto cestu o 20 minut rychleji než běžné linkové spoje. Ze středu Plzně do centra Karlových Varů dojedou za necelou hodinu a půl.

Cestující si mohou zakoupit jízdenky s místenkou tradičně v předprodeji, ať již v kamenných prodejnách AMSBUS (např. pokladny CAN) nebo přes internet.

Na lince jsou uznávány všechny státní slevy pro děti, studenty a seniory. Nadto dopravce Z-Group bus a.s, Divize ČSAD autobusy Plzeň poskytuje další komerční slevy jako zpáteční jízdné se slevou 20 % nebo nižší jízdné při bezhotovostní platbě z čipové karty ČSAD anebo při platbě Plzeňskou kartou.

Většina autobusů, které zajišťují provoz linky, je vybavena službou Wi-Fi internet zdarma.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka