V Netunicích vjelo auto do rybníka, řidič se dokázal zachránit

Ve středu 21. ledna 2015 krátce před 18. hodinou vjelo v obci Netunice osobní auto do rybníka. Řidič se dokázal z vozidla dostat sám bez cizí pomoci dříve, než celé vozidlo zmizelo hluboko pod hladinou.

Jarní servisní akce AUTO CB

Dle všeho vyhledal pomoc u místních občanů, kteří mu povolali pomoc. V době příjezdu jednotek byl zraněný již v péči ZZS. Na místo vyslalo operační středisko jednotky HZS Přeštice, SDH Střížovice a místní jednotku. Velitel zásahu si na místo povolal jako posilovou jednotku Košutku s jeřábem a jednotku ze Slovan.

Svědkové události hasičům ukázali místo, kde zhruba vozidlo skončilo. Hasiči ve člunech pátrali po vozidle a prohledávali vodu pomocí trhacích háků. Zhruba 4 metry od břehu v hloubce cca 2,5 - 3 metry narazili na překážku. Nebylo ale možné s jistotou určit, zda předmět pod hladinou je havarované vozidlo nebo betonový sokl, který je dle rybářů v daném místě zabudovaný.

Velitel zásahu společně s policií rozhodli o nutnosti příjezdu potapěčů. Ti vozidlo nalezli během několika málo okamžiků a vyvázali ho popruhami za nápravu. Hasiči následně vozidlo z vody vyprostili a předali k ohledání policii.

Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny. Na místě byl kromě složek IZS zástupce životního prostředí a starosta.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 22.01.2015 10:57



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka