V pátek startuje i v kraji festival Den architektury

Již tento pátek 28. září odstartuje festival Den architektury a až do 4. října nabídne široké veřejnosti více než 300 akcí po celé České republice a na Slovensku.

Cílená propagace v Plzni

Prostřednictvím architektury, která nás obklopuje, přiblíží minulost, současnost i budoucnost českých a moravských měst. Celým letošním programem se jako hlavní linie vine téma „Architektura společně“. Festival  připomíná letošní výročí republiky a jeho cílem je  v celé šíři postihnout, jak se za posledních 100 let československá architektura vyvíjela. Desítky architektů, urbanistů a dalších odborníků s námi budou objevovat městská zákoutí, která mnohdy zůstávají skrytá a překvapí nás novými pohledy na místa, která na svých cestách denně míjíme. Veřejnosti se na krátký čas otevřou unikátní budovy, historické paláce, průmyslové areály i nejmodernější stavby ověnčené architektonickými cenami. Za architekturou se vydáme také netradičně: po vodě, na kole i v poklusu. Až na několik výjimek je program přístupný zdarma.

Součástí DNE ARCHITEKTURY je mezinárodní filmový festival FILM A ARCHITEKTURA, který se nově rozrostl do dvaceti měst. Hlavní osu programu budou tvořit celovečerní autorské filmy se zaměřením na architekturu, tvorbu měst a design.

Festival pořádá spolek Kruh v úzké spolupráci s místními experty a iniciativami. Podrobné informace k programu jsou k dispozici na www.denarchitektury.cz. Pokud není uvedeno jinak, všechny akce jsou zdarma a bez rezervace. Případné registrace a vstupenky na placené prohlídky na https://goout.net/cs/umelci/den-architektury/toqvf/ nebo na kontaktech uvedených v programu.

Plzeňský kraj nabídne program ve třech městech. Procházka po nejvýznamnějších stavbách v širším centru Plzně, realizovaných během určujících období českých moderních dějin má název Architektura osmičkových roků. V Plané se představí v podání architektonické přednášky 3 architektonické soutěže - Kino, smutečka a ulice Dukelských hrdinů. V Klatovech se vydají s historikem za slavnými osobnostmi a architekturou místního hřbitova.

Program Dne Architektury připravuje i Karlovarský kraj. Od nejvýznamnější městské dopravní novostavby z roku 2017 až k vřídlu - srdci lázeňského města Karlových Varů se vydáme na procházce s architekty. S průvodcem se podíváme i do budovy Střední uměleckoprůmyslové školy.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 27.09.2018 14:10



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka