V pátek znovu vyjíždí zrychlené autobusy mezi Plzní a Vary

Zrychlené spoje mezi Plzní a Karlovými Vary nabídnou cestu na festival.

Cílená propagace v Plzni

Od pátku 20. srpna 2021 opět vyjedou na svoji trasu přímé spoje autobusové linky č. 440080 Plzeň – Karlovy Vary. Dopravce ČSAD autobusy Plzeň ze společnosti Z-Group bus a.s. v souvislosti s mezinárodním filmovým festivalem zajistí spoje ze západočeské metropole do Karlových Varů a odpoledne zpět. Od začátku školního roku pak bude vypravovat dva páry spojů každý pracovní den a dva spoje pojedou vždy v neděli. Novinkou je prodloužení linky v Plzni až do zastávky Univerzita u nové konečné tramvaje č. 4 v těsné blízkosti areálu Západočeské univerzity a nákupních center na Borských polích.

Během konání festivalu pojede každý den, tj. v pracovní dny i víkendy, autobus z Centrálního autobusového nádraží (CAN) v Husově ulici v 9:25. Zpátky z Karlových Varů vyjede spoj v 16:50 hod. V Plzni je možné ještě využít i zastávku Stavební stroje v Doubravce nebo Severka či NC Úněšovská na Severním předměstí.

Autobusy mezi oběma krajskými městy staví pouze ve vybraných zastávkách, zvládnou proto cestu o 20 minut rychleji než běžné linkové spoje. Ze středu Plzně do centra Karlových Varů dojedou za necelou hodinu a půl.

„U příležitosti konání karlovarského filmového festivalu na základě vysoké poptávky cestujících znovuobnovujeme dálkovou linku mezi Plzní a Karlovými Vary. Nemíníme konkurovat Arrivě Střední Čechy, naopak s Arrivou úzce spolupracujeme a obnovením provozu na lince 440080 Plzeň - Karlovy Vary stejně tak jako zavedením linky Chodský cyklobus chceme doplnit stávající veřejnou dopravu a zvýšit komfort cestujícím,“ sdělil ředitel divize ČSAD autobusy Plzeň autobusového dopravce Z-Group bus Václav Königsmark. 

Cestující si mohou zakoupit jízdenky s místenkou tradičně v předprodeji, ať již v kamenných prodejnách AMSBUS (např. pokladny CAN) nebo přes internet např. z adresy www.csadplzen.cz/e-jizdenka.

Na lince jsou uznávány všechny státní slevy pro děti, studenty a seniory. Nadto dopravce Z-Group bus a.s, Divize ČSAD autobusy Plzeň poskytuje další komerční slevy jako zpáteční jízdné se slevou 20 % či nižší jízdné při bezhotovostní platbě z čipové karty ČSAD anebo Plzeňskou kartou (sleva 15 %).

Většina autobusů, které zajišťují provoz linky, je vybavena službou Wi-Fi internet zdarma.

Více podrobností, kompletní jízdní řád a možnost zakoupení elektronické jízdenky: www.csadplzen.cz/kvary

UPOZORNĚNÍ:
Od pondělí 23. srpna bude z důvodu uzavírky komunikací v Toužimi linka 440080 odbavovat obousměrně namísto v zastávce na náměstí v náhradní zastávce Toužim,aut.st.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka