V Plánici na Klatovsku shořel v pondělí dům

První informace o požáru rodinného domu na návsi v Plánici obdrželi hasiči v pondělí v 8:21 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Klatov a Nepomuku současně s místní jednotkou SDH.

Jarní servisní akce AUTO CB

První jednotka na místo dorazila osm minut po vyhlášení poplachu. To už byla celá střecha v plamenech. Budova je jednopodlažní, stavebně je rozdělena na byt a hospodářskou část. Je přímo navázána na další budovu, tu se podařilo hasičům před ohněm uchránit.

Hasiči na oheň zaútočili ze země ze třech stran. Když snížili plameny, začaly probíhat hasební práce i z půdních prostor. Během zásahu došlo k explozi. "Zatím nevíme, co uvnitř budovy mohlo vybuchnout," říká mluvčí hasičů Pavla Jakoubková. V domě se nikdo v době požáru nenacházel.

 "V současné chvíli hasiči rozebírají krovy a vyskladňují půdní prostory. Hasební práce se předpokládají ještě minimálně na 4 hodiny," řekla Jakoubková kolem 10. hodiny.

Aktualizace 19.30

Krátce před desátou hodinou dopoledne se podařilo hasičům dostat požár pod kontrolu. Následně hasiči začali rozebírat krovy a vyskladňovat nahromaděné předměty z půdního prostoru. Hasiči se na půdě pohybovali s maximální opatrností vzhledem k velkému množství uskladněného materiálu. Přes veškerá bezpečnostní opatřeni jeden z hasičů propadl zakrytým původním průlezem až na schody do sklepa. Jeho zranění vyžaduje hospitalizaci v nemocnici. Dle dostupných informací je mimo ohrožení života.  Kvůli dlouhotrvajícímu zásahu byli na obě profesionální stanice povoláni hasiči ze zálohy.  Místní dobrovolní hasiči na místě zůstali na dohlídku.

Požár napáchal škody předběžně za 1 milion korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

foto: hzs


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka