V Plánici na náměstí hořel v noci dům, škoda kolem milionu

V pondělí 30. ledna 2017 v 22:34 hodin vyslalo operační středisko jednotky hasičů Klatovy, Nepomuk a dobrovolníky z Myslíva do Plánice k požáru rodinného domu na náměstí. Současně vyhlásilo poplach místní dobrovolné jednotce.

Cílená propagace v Plzni

 Z dosud nezjištěných příčin začala hořet v zadním traktu rodinného domu dřevěná kolna, která byla přistavena přímo k fasádě. Přes dřevěné podbití se oheň rozšířil na půdu a celou střechu. Vzhledem prostorovému řešení a počasí hasiči neměli šanci použít výškovou techniku. Dvorek za domem je pro těžkou nepřístupný a prudký kopec před domem byl pokrytý ledem. Veškerý hasební zásah probíhal pomocí nastavovacích žebříků nebo přímo vnitřkem budovy. Starosta obce nechal posypat okolí požáru solí a štěrkem, aby se předešlo zranění zasahujících příslušníků a nekontrolovanému pohybu zásahové techniky. Pro hasiče zajistil teplé nápoje a občerstvení.

Na požárem zasaženou budovu přímo navazovaly z pravé i levé strany rodinné domy. Oba se hasičům podařilo před ohněm ochránit. Předběžným odhadem se škody, které požár napáchal, pohybují kolem milionu korun. Aby bylo možné stanovit přesnou částku, musíme počkat na vyjádření majitele nemovitosti.

foto: hzs pk

 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka