V plzeňské Fakultní nemocnici se před Vánoci narodily tři sestry

Jediné, co je zatím odlišuje, je barva oblečení a rozdíl několika minut, co jsou na světě. Tato trojčátka se narodila 20. prosince 2017 ve fakultní porodnici.

Cílená propagace v Plzni

Představují chloubu nejen svých rodičů, ale i porodníků a neonatologů FN Plzeň. Ella s porodní hmotností 2,35 kg, Emma s hmotností 2,30 kg a Anna vážila 2,05 kg. Doma na své sestřičky čeká dvouletý Matýsek. Informuje o tom nemocniční web www.fnplzen.cz.

Maminka již rozpoznává první povahové rysy  malých sestřiček: „Elinka je vybíravá a o všem dlouho přemýšlí, je menší, ale zároveň  kulatější. Emička a Anička jsou jednovaječné a jsou o něco rychlejší než Elinka. I když působí jako štíhlé atletky, jakmile dostanou mléko, okamžitě baští,“ líčí maminka pro nemocniční web.

Kvůli  třem novým členům rodiny  se maminka s  tatínkem a dvouletým bratříčkem Matýskem přestěhovali do většího bytu do Dobřan, kde žije babička, která  bude velkou pomocnicí. Pro děvčata je připravený velký pokoj, kde je všechno je třikrát.

Ředitel FN Plzeň Václav Šimánek, který je sám tatínkem a profesně lékařem, si po porodu povídal s maminkou Michaelou Malátovou o tom, jak zvládne náročnou péči o tři, vlastně čtyři,  děti a jaké radosti jí další tři potomci přinesou. Závěrem všem popřál zdraví, štěstí do života a hodně rodičovské trpělivosti.

foto: fnplzen.cz

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka