V Plzeňském kraji láká děti a mládež filmový Juniorfest

Koná se až do středy v Plzni, Dobřanech a Horšovském Týně a mladí diváci se setkají i s tvůrci snímků.

Jarní servisní akce AUTO CB

V neděli dopoledne hostí domažlické kino Čakan Poctu Zdeňku Smetanovi, což znamená, že se promítají známé večerníčky. Večer, na tomtéž místě, je připravena beseda s režisérkou komedie století S tebou mě baví svět a mnohých dalších filmů Marií Poledňákovou. Ta je ostatně hvězdou celého víkendu, odpoledne v půl páté převezme na hradě a zámku v Horšovském Týně, konkrétně v jeho Erbovním sále, Zlatou rafičku, což je hlavní festivalové ocenění. Ve městě na Domažlicku se koná v neděli ještě Strašidelný park. Akci s nadpřirozenými bytostmi pořádají od 18 hodin společně skauti z Dobřan a horšovskotýnští pionýři. To ale není zdaleka všechno, program je nabitý, Kinematograf na dobřanském nádraží promítá odpoledne pásmo večerníčků.

Neděle zve také do plzeňského depa, kde se koná Den s Českou televizí. Kromě výroby večerníčkových postav se tu můžete setkat s moderátory dětských pořadů a zkusit si AZ kvíz Junior nebo se třeba vyfotit v kouzelném večerníčkovském automobilu.


Juniuorfest pokračuje až do středy. V Plzni, Horšovském Týně a Dobřanech se budou promítat filmy pro děti a mládež z české i zahraniční produkce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka