V Plzni bouralo za půl roku téměř pět set řidičů, dva lidé zemřeli

Policisté řešili celkem 479 událostí v dopravě.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na území Městského ředitelství policie Plzeň došlo v průběhu letošního pololetí k 497 dopravním nehodám. Během událostí na pozemních komunikacích bylo těžce zraněno celkem 10 osob, 260 utrpělo lehká zranění a ve dvou případech bohužel vyhasl lidský život. Nejvíce se havarovalo na komunikacích ve městě, celkem 402krát, 77krát pak mimo Plzeň.     

"Evidujeme nejčastěji nehody, které způsobili řidiči motorových vozidel, jednalo se celkem o 369 případů. Řidiči nemotorových vozidel byli viníky ve 26 případech. Také chodci patří do skupiny, kteří jsou účastníci silničního provozu, v průběhu pololetí jich bylo celkem 32, kteří zavinili dopravní nehodu," říká policejní mluvčí Hana Rubášová.

Mezi nejčastější příčiny dopravní nehody patří nepřiměřená rychlost řidičů, či nevěnování se řízení. Pod vlivem alkoholu způsobili řidiči celkem 47 dopravních nehod.

Dalším ukazatelem statistiky nehodovosti je věk viníků. Na pomyslném prvním místě jsou řidiči ve věku 30 – 39 let, ti mají na svědomí 72 nehod.

Sledovaný aspekt je také čas, ve kterém dochází k dopravním nehodám nejčastěji. V Plzni je to doba mezi 13 – 17 hodinou.

Plzeňští policisté v průběhu pololetí zajišťovali desítky dopravně bezpečnostních a preventivních akcí. Hlídky dohlížejí nejen na řidiče, kteří mají dodržovat předepsané rychlosti, mít vozidla v řádném technickém stavu či během jízdy netelefonovat, ale zaměřují se také na chování chodců a cyklistů v provozu na pozemních komunikacích. Samozřejmostí je, že policisté kontrolují zákaz požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 22.08.2018 08:12



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka