V Plzni budou vládnout ANO, Piráti a STAN, primátorem bude Roman Zarzycký

V Plzni budou vládnout ANO, Piráti a STAN. Dohromady mají 23 křesel v 47členném zastupitelstvu. ANO ale získalo ještě dva další nezávislé zastupitele, kteří kandidovali za SPD.

Cílená propagace v Plzni

Přes těsnou výhru koalice SPOLU hned v noci po komunálních volbách podepsali všichni memorandum. Kopírují tak koalici Plzeňského kraje. Primátorem Plzně bude lídr ANO Roman Zarzycký, dosavadní první náměstek primátora a současně ekonomický náměstek hejtmana.

Lídři všech tří uskupení uvedli, že koalice v Plzeňském kraji, která začala fungovat od poloviny letošního února, pracuje velmi dobře a strany využijí všech synergií spolupráce, které se nabízejí. Zarzycký dále oznámil, že do 1,5 měsíce dokončí sestavení krajského rozpočtu a poté z krajské rady odstoupí a bude se věnovat pouze práci primátora na magistrátu města.

Hnutí ANO má 17 hlasů, nikoli 15 mandátů, které ve volbách získalo. Společné memorandum podepsal s hnutím ANO také zastupitel Jan Kůrka a zastupitel Jaroslav Kubalík, oba nestraníci, kteří kandidovali za SPD. Díky tomu Roman Zarzycký deklaroval 17 hlasů za ANO a následně oslovil ke spolupráci Piráty i hnutí STAN, kteří připojili po čtyřech hlasech.

Primátorem Plzně bude Roman Zarzycký a prvním náměstkem Pirát Pavel Bosák. Další personální obsazení devítičlenné rady bude oznámeno v příštím týdnu. Hnutí ANO bude mít většinu - primátora a čtyři členy rady a Piráti a STAN po dvou radních.

AKTUALIZACE 26.9. 6.00

Po obrovské vlně kritiky se ANO rozhodlo s nezávislými kandidáty za SPD nespolupracovat a kromě STAN a Pirátů podepsalo v noci memorandum s hnutím Pro Plzeň.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka