V Plzni byl opět nejrychlejší Richard Habermann

Desátý díl GIANT LIGY v Plzni se jel za příjemného skoro letního počasí, navíc bezvětří a 21 °C slibovalo velmi rychlý závod. Příjemným zpestřením byla návštěva Romana Kreuzigera, který pak nejmladším kategoriím předal i ceny.

Cílená propagace v Plzni

Nejrychlejším závodníkem dne byl ve skvělé formě jezdící Richard Habermann (AC SPARTA PRAHA), který si opět odvezl i dres aktivity.

Sportovní odpoledne v Plzni na Rapidu odstartovala mládež v kategoriích starší žáci, kadetky a kadeti, juniorky. Závod se jel jako Velká cena Roman Kreuziger Cycling Academy.

Po mládežnických kategoriích odstartoval závod Elite na 60 km. A závodilo se hned od startu. V žádném úniku ani bodovačce nechyběl Richard Habermann, který jakoby neměl slabou chvilku. Během pár kol si nabodoval takovou zásobu bodů, že do konce závodu jen kontroloval první pozici celkového hodnocení. Delší nástup měl Michael Boroš (ČEZ Cyklo Team Tábor). Ale i on od poloviny závodu nechyběl v žádném úniku a sbíral tak důležité body. Skvělý souboj předvedli jezdci v souboji o lídra seriálu Jan Ryba a Martin Boubal. Prakticky byli jako „vlastní stín“, kam se hnul Boubal tam byl Ryba a naopak. Nakonec ze souboje vyšel jako vítěz právě mladík Jan Ryba a má nakročeno k vítězství v seriálu GIANT LIGA PLZEŇ 2021. 

V soutěži aktivity se s Richardem Habermannem přetahoval další vynikající borec „dráhař“ Denis Rugovac. Nakonec o jediný bod podlehl a puntíkovaný dres aktivity si opět mohl obléct Richard Habermann.

Juniory vyhrál Maximilian Kerl (Author Team Stupno) nasbíral 7b. Kategorii Masters jezdce nad 40 let vyhrál až v závěrečném spurtu Petr Ruman (CYKLO ATOM) 2b. Ženám tentokrát kralovala Dagmar Hejhalová (Team Dukla Praha), která jako jediná vydržela v pelotonu.

Richard Habermann v cíli: „Neměl jsem dneska nejlepší nohy, bylo to strašně těžký, rozhodlo to, jak jsem odjel od začátku, a pak už jsme to s klukama jen hlídali.“

Další díl Giant Ligy 2021 pokračuje v úterý 14. září v Plzni na Rapidu.

foto: tomáš tesař
.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 08.09.2021 09:44



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka