V Plzni chybí čtyřicet strážníků. Pomoci má náborová kampaň

Městská policie Plzeň naplno spouští v těchto dnech novou náborovou kampaň. Zaujmout má především mladou generaci. Cílem je doplnit chybějící početní stav strážníků.

Jarní servisní akce AUTO CB

Záměrem je rovněž zvýšení pocitu bezpečí v Plzni a důraz je kladen také na zlepšení povědomí občanů o činnosti strážníků.

Městská policie v Plzni se dlouhodobě, stejně jako mnoho jiných organizací, potýká s personálním podstavem. Ke zlepšení situace by měla přispět náborová kampaň, která se v těchto dnech naplno rozjíždí. „Pojď s námi dělat Plzeň bezpečnější“, tak zní motto, které kampaň provází. Krátká videa prezentovaná na platformách sociálních sítí představí práci strážníků jako různorodou a atraktivní. Městskou policii ukazuje zároveň jako pomáhajícího partnera občanů, na kterého se můžou kdykoliv obrátit.

„Práci strážníků je zapotřebí neustále zatraktivňovat a obstát tak mezi konkurencí. Musíme proto eventuálním uchazečům nabídnout kromě stabilního zaměstnání také řadu benefitů. Tím je třeba náborový příspěvek ve výši 100 tisíc korun, kromě dovolené také placené volno na regeneraci, příspěvek na dovolenou, na Vánoce a další,“ popsal Jiří Winkelhöfer, radní pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality.

S kampaní je spjato i spuštění nového náborového webu nabor.mpplzen.cz. Potenciální zájemci zde mohou po rozkliknutí jednotlivých panelů zjistit řadu informací. Například, zda splňují podmínky pro přijetí, seznámí se se sdělením o zaměstnaneckých benefitech, pokud je nabídka osloví, mohou rovnou vyplnit své údaje, a ty budou automaticky zaslány e-mailem personálnímu oddělení, které je následně kontaktuje.

Snahu zaujmout a přivést do řad městské policie nové tváře podporují ještě další propagační elementy jako letáky, plakáty a krátká videa ve veřejném prostoru.

„Za těch pár měsíců spolupráce jsem měla příležitost poznat strážníky napříč městskou policií a zjistila jsem, že jsou to lidi, pro které je práce posláním. Vzhledem k tomu, že Městská policie Plzeň musí dlouhodobě bojovat se špatnou pověstí a nedostatkem strážníků, tak jsem ráda, že jsme dostali příležitost jim pomoci“, říká Jana Apolínová z JA VIDEO PRODUCTION.

V Plzni v současné době pracuje více než 230 strážníků. „Do podzimní části nástupního kurzu jsme zařadili devět úspěšných uchazečů, kteří splnili potřebné požadavky pro přijetí. Stávají se tak z nich tzv. strážníci – čekatelé, kteří absolvují nástupní kurz a pak se stanou plnohodnotnými strážníky. Do optimálního početního stavu nám však ještě necelá čtyřicítka chybí“, doplnil Petr Nováček, velitel Městské policie Plzeň.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka