V Plzni jezdí k nákupnímu centru nová bezplatná linka MHD č. S1

Od pondělí 22. ledna 2024 zajišťuje dopravce AKV bus a.s., divize Plzeňsko (dříve ČSAD autobusy Plzeň) na základě objednávky provozovatele obchodního zařízení S1 Center Plzeň autobusovou linku S1 MHD v Plzni s bezplatnou přepravou cestujících.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tato linka spojuje plzeňské Centrální autobusové nádraží ve středu města s nákupním areálem S1 Center na severním okraji západočeské metropole, kde zákazníci najdou řadu rozličných obchodů či služeb.

Ze zastávky CAN Husova jezdí autobusy přes přestupní uzel v sadech Pětatřicátníků a míří na Severní předměstí. Obslouží postupně městské části Vinice, Lochotín, Bolevec a Košutku.

Po trase se nalézají zastávky CAN Husova, Sady Pětatřicátníků, Lochotínský pavilón, Hodonínská, Brněnská, Amfiteátr, Sokolovská, Severka, Žlutická, Krašovská, Hokejová hala a NC Studentská.

Na základě požadavku města Plzně jsou zastávky v úseku CAN Husova až NC Studentská, tedy ve směru k S1 Center Plzeň pouze pro nástup, v opačném směru pak naopak pouze pro výstup.

Autobus linky S1 jezdí celotýdenně, a to v intervalu 120 minut od osmi ráno až do podvečerní půl šesté.

Ze středu města vyjíždí v 8:00, 10:00, 12:00, 14:00 a 16:00 hodin. Od S1 Center pak vyráží nazpět v 9:00, 11:00, 13:00, 15:00 a 17:00 hodin.

V autobuse se neplatí jízdné! Doprava je zajištěna nízkopodlažním vozidlem.

Veškeré informace včetně jízdních řádů naleznou zájemci na webové adrese:

www.csadplzen.cz/s1

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 24.01.2024 10:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka