V Plzni kradli pistácie za více než tři tisíce

Ve čtvrtek 22. září strážníci vyjížděli ke dvěma krádežím. Celková hodnota odcizeného zboží se vyšplhala na částku 5032,5 Kč.

Jarní servisní akce AUTO CB

V prvním případě se řešila krádež půl hodiny před polednem v obchodě ve Vejprnické ulici, kde pracovník ostrahy zastavil dva podezřelé muže, kteří chtěli odcizit, mimo jiné, velké množství pistáciových oříšků.  Devětatřicetiletý muž projel s prázdným nákupním košem přes pokladní zónu a poté se vrátil ke vstupu do prodejny, aby otevřel dveře na pohybové čidlo a druhý šestadvacetiletý muž mohl s lupem odejít. To však překazil pracovník ostrahy, který následně zavolal městskou policii. Strážníci na místě zjistili, že hodnota kradeného zboží je za více než tři a půl tisíce korun a také, že na šestadvacetiletého muže má státní policie právní zájem. Následně byla na místo přivolána i PČR, která si muže a celou událost převzala k dořešení.

Krádež nářadí

Ve druhém případě hodnota odcizeného zboží byla 1495,- Kč. Dvaačtyřicetiletý muž si odcizené zboží vkládal rovnou do svého batohu a poté se pokusil z prodejny v Gerské ulici odejít bez zaplacení. Strážníkům se muž z Holýšova ke krádeži nevyjádřil. Následnou lustrací hlídka městské policie zjistila, že PČR má na muži právní zájem. Ti si posléze pro muže přijeli a celou záležitost si převzali k dalšímu šetření.

foto: mp plzeň

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 24.09.2022 07:00



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka