V Plzni na Grand Prix triumfoval Martin Boubal

Druhý díl GIANT LIGY v Plzni se jel opět za letního počasí, kdy teploměr na Rapidu ukazoval příjemných 25.0 °C.

Jarní servisní akce AUTO CB

Díky větru se však podařil letos nejdelší únik dvojice Martina Boubala (Hello CTW) a Martina Voltra (Topforex – ATT Investments Pro Cycling Team).

Sportovní odpoledne v Plzni na Rapidu odstartovaly nejdříve mládežnické kategorie, které se utkaly v kategoriích starší žáci, kadetky a kadeti, juniorky.
Závod pod patronací zkušeného organizátora Petra Kubiase (Roman Kreuziger Cycling Academy) se vydařil.

Po mládežnických kategoriích odstartoval závod elite, a na 9. km odskočila dvojice Martin Boubal a Martin Voltr. Tohle duo dokázalo před početným pelotonem kroužit neuvěřitelných 18 okruhů. Poté byli hlavně díky stíhací jízdě cyklokrosařů z ČEZ Cyklo Team Tábor v čele s Michalem Borošem a dráhařům z Dukly Praha dojeti.

Jezdci ze Sparty nebyli tentokrát úplně v kondici a nedokázali tak více pomoci v koncovkách vedoucímu muži seriálu Richardu Habermannovi. Ten tak o dva body ztratil dres lídra seriálu. Do dresu lídra se tak mohl navléknout právě dnes nejlepší Martin Boubal.

Vyzdvihnout musíme výkon mladého závodníka kategorie junioři Daniela Sporysche (Roman Kreuziger Cycling Academy), který nasbíral 17b, a to by mu stačilo v kategorii Elite na skvělé třetí místo.

Na prémiích Bageterie Boulevard prestige (soutěž aktivity) si pak spravil náladu právě  Richard Habermann (AC SPARTA PRAHA) a v příštím závodě ho uvidíme v puntíkovaném dresu nejaktivnějšího závodníka měsíce.

Ženám kralovala ve spurtu Kristýna Burlová (Team Dukla Praha). Juniory vyhrál Daniel Sporych (Roman Kreuziger Cycling Academy), který nasbíral neskutečných 17b. Kategorii Masters jezdce nad 40 let Petr Ruman (Cyklo Atom)


Martin Boubal v cíli: „Nepočítali jsme s tím, že bychom kluky ze Sparty dneska porazili. Kluci z týmu odvedli skvělou práci, že mi pak pokryli ten závěr a máme vítězství.“

Další díl Giant Ligy 2021 pokračuje 15. června v Plzni, ve sportovním areálu SK RAPID.

foto: tomáš tesař



Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka