V Plzni proběhne v sobotu první ročník běhu na podporu dětí s autismem

Ku příležitosti Světového dne porozumění autismu proběhne v Plzni 2. dubna 2016 první ročník charitativního rodinného běhu s názvem Modrý běh ProCit.

Cílená propagace v Plzni

Organizaci akce má na starost občanské sdružení ProCit, jazyková agentura Skřivánek a Pro Sport Activities. Výtěžek z akce je určen rodinám, které s poruchou autistického spektra bojují.

Plzeňský Borský park se první dubnovou sobotu stane dějištěm běhu na podporu dětí s autismem. Přispět lze zakoupením startovného, příspěvkem do aukce startovních čísel se jmény běžeckých legend nebo koupí drobného dárku v den závodu. 

Akce začíná v 9:30. Start běhu na 2 km proběhne v 10:30 a na 5 km v 11:00. Zpestřením bude dobrovolný úsek trasy s modrým překvapením (práškování modrou barvou) a účast autistů v samotném závodě. Akci podpoří plzeňští házenkáři Talent M.A.T. Plzeň a odběhnou trasu 2 km.

Cílem akce je upozornit na problematiku autismu a podpořit přátele, rodiče a samotné děti trpící poruchami autistického spektra. “S poruchou autistického spektra se rodí už každé osmdesáté dítě. Každé dítě s autismem je přitom jedinečné, každé má své individuální potřeby a požadavky. Žádné se neobejde bez intenzivní péče a každá podpora jejich začlenění do běžného života je velmi důležitá,” dodává Irena Vítovcová z Občanského sdružení ProCit.

Součástí akce je bohatý doprovodný program. Pro děti bude připraven skákací hrad a malování na obličej. Milovníci umění ocení prodejní výstavu dětských prací „Art with Autism“. Pro dobrodruhy jsou připraveny speciální zážitkové trasy. 

“Rádi podporujeme projekty, které mají smysl a tento je jeden z nich. S ProCitem spolupracujeme prakticky od jeho založení. Těžištěm naší podpory není jen finanční pomoc, ale i osvěta směrem k široké veřejnosti, jejíž vstřícnost a pochopení jsou pro děti s autismem a jejich nejbližší životně důležité. Pravidelně pomáháme ProCitu při pořádání předvánočních benefičních koncertů význačných osobností z hudební branže. Loni jsme společně odstartovali putovní výstavu dětských prací ART with AUTISM a v letošním roce chceme založit tradici charitativních běhů pro celou rodinu,“ říká k organizaci běhu Andrea Vojáčková, obchodní ředitelka ze společnosti Skřivánek.

Registrace je spuštěna na www.autismus.cz. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
01.04.2016 17:07



4 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka