V Plzni se chystá uzavření školek, mělo by k němu dojít od čtvrtka

Na základě pokynu primátora města Plzně Martina Baxy a radní pro oblast školství Lucie Kantorové proběhlo jednání se starosty a místostarosty obvodů.

Cílená propagace v Plzni

Ty mají na starosti mateřské školy na svém území. Zástupci obvodů ještě dnes doporučí mateřským školám, aby hned zítra, tedy ve středu 11. března, omezily provoz mateřských škol v maximálním rozsahu. O úplném uzavření mateřských škol na celém území Plzně na návrh městských obvodů bude rozhodovat Rada města Plzně, a to na svém jednání v odpoledních hodinách dne 11. března.

Předpokládá se, že Rada města Plzně doporučí ředitelům mateřských škol úplné přerušení provozu mateřských škol na dobu neurčitou od čtvrtka 12. března. Město proto prosí rodiče, aby ve středu 11. března děti do školky nedávali, pokud se o ně mohou postarat sami či zajistit si jejich hlídání, nicméně školky budou připraveny děti ve středu 11. března přijmout.

Orgány městských obvodů a města Plzně jsou si vědomy, že náhlé uzavření školky je pro rodiče náročně, právě proto jim chtějí poskytnout alespoň středeční den na vyřešení situace a dát jim prostor se s daným rozhodnutím vypořádat.

Město Plzeň reaguje na mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví České republiky o uzavření všech základních a ostatních škol vyšších stupňů na území města Plzně a zároveň na doporučení Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky týkající se omezení nebo přerušení provozu mateřských škol.
 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka