V Plzni se pokusí o rekord, svolávají všechny mikulášské skupiny

O největší sraz mikulášských skupin se chce pokusit třetí městský obvod 5. prosince.

Cílená propagace v Plzni

Právě v tento den, kdy v předvečer navštěvují nebesko-pekelné družiny děti s nadílkou, připravil velkou Mikulášskou show s Maxim Turbulenc na náměstí Republiky. 

„Každý, kdo přijde na náměstí mezi 16. a 21. hodinou v kostýmu Mikuláše, čerta nebo anděla, obdrží po registraci Certifikát pravosti a voucher na jeden pekelně horký nápoj zdarma. Pro děti bude připravený mošt, pro dospělé oblíbený svařák,“ zve všechny Plzeňany i návštěvníky města starosta MO Plzeň 3 David Procházka. 

Program začíná již v 16 hodin, kdy na podiu vystoupí se svým představením Techmania Science Center. „Od 17 hodin zahrají Maxim Turbulenc, od 19. a 20. hodin to rozjede plzeňská kapela Semtex a po osmé by na náměstí měly dorazit i mikulášské družiny, které již obešly své rajony,“ uvádí Pavel Šrámek, I. místostarosta MO Plzeň 3. 

Kromě toho na děti čekají dvě profesionální mikulášské skupiny s nadílkou od třetího městského obvodu zdarma. Rodiče mohou využít příležitosti a předat jejich prostřednictvím i své vlastní balíčky. Chybět nebude váha na vážení hříšníků nebo mikulášský fotokoutek.

Pokus o ustanovení rekordu o největší sraz Mikulášů, čertů a andělů na jednom místě bude probíhat v pondělí 5. 12. 2022 na náměstí Republiky v Plzni, v čase mezi 16:00 až 21:00. „Čas je stanovený v širším časovém pásmu, aby na registraci mohli i rodiče s menšími dětmi, pro které je 20. hodina, kdy bude probíhat hromadné focení, již pozdě,“ vysvětluje místostarosta MO Plzeň 3 Ladislav Nový.

Sčítat všechny nadpřirozené bytosti a dohlížet na splnění regulí, bude komisař agentury Dobrý den, která registruje české rekordy. V tomto případě se jedná o nový zápis do České knihy rekordů, sezvat všechny tři postavy se u nás totiž ještě nikdo nepokusil. Nutné je přijít v kompletním převleku.

Registrován bude moc být každý Mikuláš, čert nebo anděl, který se k registraci dostaví v kompletním převleku. Čert musí mít rohy, čertovskou masku nebo začerněný obličej, ocas a odpovídající oblečení. „U anděla se očekávají andělská křídla, dlouhé vlasy nebo paruka, hvězda ve vlasech či na čele, čelenka se svatozáří nebo třpytky ve vlasech a bílé či světlé oblečení. Mikuláš potřebuje biskupskou čepici, vousy, berlu a odpovídající oblečení,“ upozorňuje na podmínky zápisu o rekord další místostarosta MO Plzeň 3 Ondřej Ženíšek.

Akce bude ukončena ve 21:00, kdy bude počet čertů, andělů a Mikulášů, kteří se během odpoledne sešel na plzeňském náměstí, vyhlášený.

ilustrační foto


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka