V Plzni se ve středu uskuteční sportovní hry mateřských škol

Sportovní hry mateřských škol se uskuteční 18. května 2016 na Atletickém stadionu města Plzně. Největší sportovní akci určenou pro plzeňské mateřské školy pořádá město ve spolupráci s obecně prospěšnou společností Pohyb a zdraví.

Jarní servisní akce AUTO CB

Hry dětem umožní poznat atmosféru sportovních soutěží se vším, co k tomu patří. Současně navazují na projekt, který zjišťoval pohybové dovednosti předškoláků s názvem Pohyb 1P, do něhož se již zapojila řada plzeňských školek. 

„Zatímco loni byla jedním z hlavních témat našeho města kultura, letos je to sport. Máme koncepci sportu, spustili jsme velkou kampaň Plzeň žije zdravě, na léto se chystá Olympijský park Plzeň. Sportovní hry pro mateřské školy jako jedna z větších akcí tyto aktivity logicky doplňují,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký.  

„Jde o dopolední akci, kde budou mateřské školy města Plzně soutěžit ve čtyřech individuálních disciplínách a jedné týmové soutěži. Dobrovolnou nadstavbovou disciplínou pro všechny je vytrvalostní běh na 400 metrů. Nesoutěžící děti budou mít k dispozici takzvanou relaxzónu, ve které bude možnost využít nejen další sportoviště, ale také si zatancovat nebo se nechat namalovat karikaturistou,“ přiblížil Michal Dvořák, radní města pro oblast podpory podnikání a sportu, jenž akci podporuje. Vznik her iniciovala Nadace sportující mládeže. 

Na unikátních hrách, které začínají v 8:45 hodin a končí ve 12 hodin, bude startovat šestnáct přihlášených a vybraných mateřských škol, kritériem pro výběr přihlášek bylo místo působení dané mateřinky a poté datum přihlášky. Děti na místo dovezou zdarma zajištěné autobusy, po skončení je dopraví zase zpět do školky. V případě nepříznivého počasí se bude soutěžit pod střechou, kde je k dispozici takzvaný atletický tunel, a doprovodný program se uskuteční v přilehlé tělocvičně.

Pro individuální disciplíny budou připravena stanoviště, jako jsou hod do dálky, běh 4 krát 6 metrů (člunkový), skok z místa odrazem snožmo, přeskakování a podlézání překážky. Týmovou disciplínou bude běžecká štafeta šestičlenných družstev. Připraven je také dobrovolný individuální běh na 400 metrů pro všechny děti, tedy i nesoutěžící.  Družstvo tvoří vždy tři soutěžící chlapci a jeden náhradník, nebo tři soutěžící dívky a jedna náhradnice. Doprovod svým sportovcům dělá vždy maximálně 15 dětí z dané školky a nejvíce tři osoby pedagogického dozoru. Vyhlášení výsledků se uskuteční v 11:40 hodin. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka