V Plzni soutěžili rodiče s dětmi v zábavné orientační automobilové soutěži

Autoklub Plzeň s BESIPe, ÚMO Plzeň 3 a dalšími partnery uspořádal už 33. ročník soutěže „Jízda za vánočním stromkem 2016“.

Cílená propagace v Plzni

Soutěže, jejíž start byl minulou sobotu ve sportovním areálu na Nové Hospodě, se zúčastnilo 33 posádek a 46 soutěžících dětí ve třech věkových kategoriích. Pořadatelé přivítali na startu také děti  z dětského domova Domino. 

Posádky absolvovaly trať v délce 33 km, na které plnily úkoly z dopravní výchovy, požární ochrany a znalosti místopisu. Před zahájením soutěže si všichni řidiči vyzkoušeli znalosti  pravidel silničního provozu a děti ze zdravovědy.

„Rádi podporujeme v našem obvodu akce zaměřené na bezpečnost v silničním provozu  a bezpečnost dětí vůbec. Proto také dostala naši podporu tato tradiční soutěž, kde společně soutěží rodiče s dětmi“, říká David Procházka, místostarosta třetího plzeňského obvodu.

Po splnění zábavných úkolů bylo na trati připraveno pro řidiče několik dovednostních soutěží, jako např. nasazování sněhových řetězů na čas či rozjezd do kopce. Po dojetí do cíle  u chotíkovského hypermarketu děti společně s řidiči vyzkoušeli jízdu zručnosti osobních automobilů a také s nákupními vozíky. Celou akci uzavřel pěší orientační závod.

„Akce „Jízda za vánočním stromkem 2016“ má za cíl hravým způsobem zlepšovat znalosti  o silniční bezpečnosti nejenom v našem městě, ale i kraji. Je skvělé, že se takto pomáhá dětem  a rodičům“, dodává Radislav Neubauer, starosta centrálního obvodu.

V sále sokolovny pak nejúspěšnější účastníci obdrželi ceny od organizátorů a zástupců plzeňského centrálního obvodu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka