V Plzni ukradl auto a ještě si zdarma nakoupil

Kriminalisté usilovně pracovali na případu krádeže zaparkovaného osobního motorového vozidla, které zmizelo z jednoho parkoviště na Slovanech.

Cílená propagace v Plzni

Zloději to nestačilo a ještě ve dvou případech měl odcizit z regálu na prodejní ploše potraviny a drogerii. 

Přesně na Štědrý den loňského roku si vyhlédl zloděj jedno ze zabezpečených zaparkovaných osobních motorových vozidel na parkovišti v Plzni na Slovanech. Vozidlo si otevřel, nastartoval a odjel neznámo kam. Následně si dojednal jeho prodej a ještě ve večerních hodinách téhož dne vozidlo prodal neznámému kupci za 16 tisíc korun. Později byla odborným vyjádřením hodnota vozu vyčíslena na 130 tisíc korun. Přivolaní policisté začali po vozidle okamžitě pátrat. V ten samý den v podvečer si zloděj stačil ještě dojít na bezplatný nákup do jednoho z obchodů v Plzni na Slovanech, kde si na prodejní ploše pod bundu ukryl drogistické zboží v celkové hodnotě za více jak 500 korun. S takto uschovaným lupem prošel přes pokladní zónu bez zaplacení. Za pokladní zónou byl následně zastaven ostrahou prodejny, které odcizené a nepoškozené věci vydal. Stejného způsobu krádeže se měl dopustit jen o tři dny později v Plzni na Borech, kde na prodejní ploše obchodu odcizil celkem 10 čokolád, které si ukryl do spodní části dětského kočárku, se kterým se po prodejní ploše pohyboval. S takto ukrytým zbožím prošel přes pokladní zónu bez zaplacení, kdy byl následně ostrahou prodejny zastaven a odcizené čokolády za více jak 300 korun bez poškození ostraze vrátil zpět.

Dne 5. března 2021 přijali policisté informaci od polských kolegů, kteří vypátrali a zajistili odcizené vozidlo nedaleko hranic s Českou republikou. V současné době je již odcizené vozidlo vráceno zpět svému majiteli. Plzeňští kriminalisté na případu usilovně pracovali, prověřovali získané poznatky, spolupracovali s policisty dotčených obvodních oddělení a po důkladném prověření veškerých získaných poznatků na konci března ve věci zahájili trestní stíhání 31letého muže ze severního Plzeňska, kterého obvinili ze spáchání trestného činu krádež v jednočinném souběhu s přečinem maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a pokračujícího přečinu krádež. Muž se z předchozí trestní minulosti nepoučil a takového jednání se dopustil i přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech pravomocně potrestán. Mimo jiné má obviněný platný zákaz řízení všech motorových vozidel.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 07.04.2021 07:05



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka