V pondělí se spouští předprodej na prohlídky katedrály sv. Bartoloměje a města

Turistické informační centrum v pondělí spustí předprodej vstupenek na pravidelné prohlídky historického centra, tematické prohlídky a prohlídky katedrály sv. Bartoloměje, včetně nové trasy vedoucí do podkrovní expozice.

Jarní servisní akce AUTO CB

První prohlídky se uskuteční o prvním červnovém víkendu.

V nabídce prohlídek Turistického informačního centra bude tradiční prohlídková trasa kolem nejvýznamnějších památek To nejlepší z Plzně, nová prohlídka Osvobození 1945, která se uskutečnila letos poprvé při příležitosti květnových Slavností svobody i další tematické prohlídky, jež představují město z jiného úhlu a překvapí i místní. Nabídku doplní dvě prohlídky zrekonstruované katedrály sv. Bartoloměje, do které se veřejnost dostane po dlouhých třech letech. Návštěvníci se navíc kromě prohlídky interiéru katedrály podívají i do dosud nepřístupných půdních prostor, kde bude nainstalována nová expozice. „Informační panely prozradí zajímavosti z historie této gotické perly i ze současnosti a náročné rekonstrukce,“ prozradila Jaroslava Panušková, která má v organizaci Plzeň – TURISMUS přípravu prohlídek na starost. „Těší nás, že ve spolupráci s plzeňským biskupstvím můžeme při komentovaných prohlídkách ukázat krásu nově zrekonstruované katedrály a zavést návštěvníky i do míst, kam se veřejnost dosud podívat nemohla, do podkroví s jedinečným gotickým krovem, který má jen málo srovnání v celé střední Evropě. Zároveň zveme na tematické prohlídky centrem města, zejména na letošní novinku „Osvobození 1945“,“ doplnila Panušková.

Sezona prohlídek je tradičně od června do září a nabídne trasy: To nejlepší z Plzně (vždy v sobotu od 15:00), Osvobození 1945 (novinka), Báje a pověsti plzeňské (ideální pro rodiny s dětmi), Za tajemstvím výzdoby plzeňských domů (nejen pro fanoušky historie a architektury) a trasu Židovská Plzeň, o kterou byl v loňském roce velký zájem, protože návštěvníky zavede i do nádherné Staré synagogy a jednoho z Loosových interiérů.

Vstupenky na všechny prohlídky je možné zakoupit od pondělí 24. 5. online prostřednictvím Plzeňské vstupenky či osobně v Turistickém informačním centru vedle radnice. První tematická prohlídka se uskuteční už v pátek 4. června, přičemž termíny jsou plánované během celého léta až do září. Sraz účastníků je vždy před infocentrem vedle radnice. Více informací najdete na www.visitplzen.eu.

PROHLÍDKY HISTORICKÉHO CENTRA LÉTO 2021

To nejlepší z Plzně

    Osvobození 1945 (novinka)

    Za tajemstvím výzdoby plzeňských domů

    Báje a pověsti plzeňské

  • Židovská Plzeň


Vstupenky na všechny prohlídky zakoupíte v Turistickém informačním centru (náměstí Republiky 41, Plzeň) nebo online nawww.plzenskavstupenka.cz


Sraz je vždy před infocentrem vedle radnice na náměstí Republiky 41.


To nejlepší z Plzně

Seznámíte se s historií památek. Poznáte hlavní dominanty města a jejich zajímavé příběhy.

5. 6. – 9. 10.2021 SOBOTA 15:00


Osvobození 1945 (novinka)

Prohlídka Osvobození 1945 je letošní novinkou k 76. výročí. Podíváte se na místa, která hrála při osvobozování Plzně zásadní význam a dozvíte se, co se v učebnicích nepíše.

Červen: 4. 6., 27.6.

Červenec: 2. 7.,15. 7.

Srpen: 1. 8., 6.8., 12. 8., 26. 8., 29. 8.


Za tajemstvím výzdoby plzeňských domů

Znáte dům U Bílého jednorožce? Víte, kterou fasádu zdobí medvěd nad včelím úlem? Tato prohlídka vás seznámí se skrytými příběhy výzdoby domů v centru města.

Červen: 13. 6.,18. 6., 30. 6.

Červenec: 4. 7.,9. 7., 18. 7., 21. 7., 23. 7.

Srpen: 13. 8., 20. 8., 27. 8.

Báje a pověsti plzeňské

Především děti se i v letošní sezóně mohou těšit na oblíbený okruh Báje a pověsti plzeňské. Tajemnými příběhy vás provede víla Plzeňka.

Červen: 4. 6., 20.6.

Červenec: 11. 7.,30. 7.

Srpen: 8. 8., 15.8., 18. 8.

Židovská Plzeň

Zajímavé příběhy a bohatou historii plzeňské židovské komunity poznáte při prohlídce, jejíž součástí je i návštěva Staré synagogy a interiéru bytu rodiny doktora Vogla od architekta Adolfa Loose.

Červen: 6. 6., 25.6.

Červenec: 16. 7.,25. 7., 29. 7.

Srpen: 22. 8.

Září  5. 9., 17.9.

Podkroví a věž katedrály sv. Bartoloměje (komentovaná prohlídka)

Katedrála sv. Bartoloměje v Plzni se po 100 letech dočkala celkové rekonstrukce. Plzeňská madona byla sejmuta z oltáře po 76 letech. Znamená to, že znovuotevření dominanty města je historickou a zcela jedinečnou událostí. Přijďte se podívat nejen na kompletně opravený interiér včetně veškerého vybavení, ale ina novou expozici umístěnou v podkroví. Věž katedrály sv. Bartoloměje se pyšní titulem nejvyšší kostelní věže v Česku. Komentovaná prohlídka vás seznámí s historií zvonů a stavby katedrály. Budete mít jedinečnou příležitost obdivovat původní krov a chybět nebude závěrečný výstup na věžní ochoz. Prohlídka není vhodná pro děti do 6 let.

Prohlídka podkroví s průvodcem se koná v pondělí, úterý, středu, sobotu a neděli vždy od 17.30 a trvá zhruba hodinu.


Prohlídka interiéru katedrály sv. Bartoloměje (komentovaná prohlídka)

Během komentované prohlídky interiéru se seznámíte s historií stavby katedrály, nahlédnete do Šternberské kaple, budete obdivovat nádherná vitrážová okna a dozvíte se více o krásném slohu a madoně.

Interiér katedrály je s průvodcem přístupný v úterý, čtvrtek, sobotu a neděli vždy od 16 hodin. Prohlídka trvá zhruba hodinu.




The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka