V porodnicích v kraji už mohou tátové k porodu

Porodnice nemocnic Plzeňského kraje umožňují s okamžitou platností (od 16. dubna) opět přítomnost otce u porodu.

Cílená propagace v Plzni

Z důvodu přetrvávajících epidemiologických rizik bude ovšem přítomnost umožněna jen za určitých podmínek. Omezení trvalo necelý měsíc. Rodičky sice přechodné omezení mrzelo, ale drtivá většina z nich je chápala a přijala. Návštěvy otců a příbuzných na novorozeneckých odděleních zůstávají nadále zakázáné.

Podmínky pro přítomnost otce u porodu
Dobrý zdravotní stav- Otec musí být zdráv tzn. bez zvýšené teploty a příznaků respiračních onemocnění resp. příznaků onemocnění Covid-19 
Čestné prohlášení– Otec  při vstupu na porodnici musí učinit čestné prohlášení, že v období 14 dní před porodem neměl klinické příznaky onemocnění, necestoval mimo ČR a nesetkal se s osobou, která měla klinické příznaky nemoci, nebo dokonce byla pozitivně testována na nákazu koronavirem, nebo pobývala 14 dnů před setkáním mimo ČR.
Ochranné prostředky – Otec si před návštěvou porodnice pořídí v nemocniční lékárně, popř. v recepci nemocnice set povinných ochranných pomůcek a prostředků pro návštěvu porodnice. Set se skládá  např. z respirátoru FFP2, ochranných rukavic, ochranného obleku (kalhoty + halena), pokrývky hlavy či  návleků. Cena setu 250,- Kč koresponduje s pořizovací cenou položek. >
Bližší informace o porodnicích NPK - Stod, Domažlice, Klatovy.

Fakultní nemocnice v Plzni povolí otce u porodu od 12 hodin pondělka 20. dubna. Také za zvýšených hygienických opatření.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 16.04.2020 16:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka