V Pošumaví vykradli 22 chat a chalup

Dva pachatelé spáchali 22 skutků. Protiprávního jednání se dopouštěli společně nebo samostatně.

Jarní servisní akce AUTO CB

Policisté z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování několika případů vloupání do rekreačních objektů na Sušicku. Od komisaře převzali usnesení o zahájení trestního stíhání dva muži ve věku šestatřicet let ze Sušice a třiatřicetiletý z obce na Kašperskohorsku. Muži byli obviněni ze spáchání pokračujícího zločinu krádež spáchaného z části formou spolupachatelství a z části samostatně a pokračujícího přečinu porušování domovní svobody a starší muž i z pokračujícího přečinu poškození cizí věci.

Šestatřicetiletý muž v  měsíci únoru v obci Petrovice u Sušice vnikl na oplocený pozemek, kde poškodil pletivo a dveře do včelína. U Dlouhé Vsi vnikl do chalupy a vzal pilu, vrtačku a světlo. V obci Hořejší Těšov na rekreační chalupě poškodil garážová vrata a uvnitř odcizil dvě pily a prodlužovací kabel.

V měsíci březnu vnikl v Sušici do rekreační chaty a vzal prodlužovací kabel a na dalším pozemku prostříhal drátěný plot.

V obci Dražovice v měsíci dubnu poškodil oplocení pozemku u domu a z hospodářského objektu vzal křovinořez a štípačku dřeva.

Počátkem měsíce května v obci nedaleko Petrovic u Sušice vnikl do objektu a odcizil tlakovou myčku a brusku. Dále v další obci ze stodoly a vzal úhlovou brusku, pilu a další věci. U Hlavňovic na objektu poškodil železnou mříž a uvnitř vzal kanystr s benzinem.

Na Hlavňovicku u rozestavěného domu z kůlny vzal dva kanystry s motorovou naftou, vodní čistič a brusku a na domě poškodil tři okna i lamelová vrata. U chaty nedaleko Dlouhé Vsi poškodil oplocení a z garáže vzal prodlužovací kabel a dvě kalová čerpadla.

U Velhartic vnikl do kůlny u chaty, kde vzal sekyru s jejíž pomocí vypáčil okenici u chaty a poškodil okno. Nedaleko Nemilkova vnikl do chalupy, kterou prohledal a nic neodcizil.

Pachatel  u dalších deseti objektů poškodil visací zámky a nic neodcizil.

Uvedení muži společně v měsíci únoru vnikli do stejné chalupy u Dlouhé Vsi, kde již starší muž kradl a vzali koloběžku a svářečku. U chaty nedaleko Hartmanic vzali z kůlny dva kabely a vnikli i dalšího objektu, kde nic neodcizili.

Mladší pachatel v měsíci únoru nedaleko obce Žihobce vnikl do chaty a odcizil luk a elektrocentrálu. V obci u Strašína vnikl do chalupy, poškodil zámky u stodoly a vzal láhev piva.

Obvinění muži se jednání dopustili z části v době, kdy byl na území ČR vyhlášen nouzový stav. Muži doznali uvedenou trestnou činnost a část odcizených věcí vydali.

Muži, samostatně i částečně s druhým pachatelem, způsobili škodu odcizením věcí ve výši 41 503 Kč a poškozením věcí 69 335 Kč.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 23.07.2020 06:50



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka