V sušické nemocnici letos vzrostl počet pacientů o desetinu

Počet ošetřených pacientů v sušické nemocnici vzrostl meziročně na některých odděleních o více než desetinu.

Cílená propagace v Plzni

Roste zejména množství výkonů na chirurgické ambulanci, ale i na interně, oddělení následné péče nebo na rehabilitačním oddělení. Většímu růstu brání nenaplněné personální kapacity nemocnice. Na podzim plánuje otevření oddělení jednodenní lůžkové chirurgie.

Zřetelný nárůst nemocnice zaznamenala na chirurgické ambulanci, kde od dubna obnovila nepřetržitý provoz. Ten byl omezen za předchozího vlastníka. Během června například ošetřili na chirurgickém oddělení 1602 lidí, což je v meziročním srovnání o 170 lidí více. Více než desetiprocentní nárůst oddělení hlásí i za další měsíce. Nejčastěji se jednalo o úrazy, zlomeniny, převazy chronicky nemocných pacientů nebo bolesti břicha.

„Lidé v Sušici, ale i návštěvníci Šumavy jsou s fungováním chirurgické ambulance spokojení a myslím, že ohlasy na ní jsou dobré,“ říká ředitel Nemocnice Sušice Jaroslav Kratochvíl. Největší množství lidí přicházelo na ambulanci během dopoledne a následně zhruba do 16:00 hodin, večer a v noci byl zájem minimální a šlo pouze o ojedinělé případy. Letos také došlo k navýšení počtu lékařů, kteří zde slouží. Zátěž je tak možné rozložit na více lidí a výhodou je také jistota dalšího fungování i v momentě, kdy některý z lékařů vypadne, případně onemocní.

Od podzimu se v Sušici znovu začne také operovat. „Plánovanou jednodenní chirurgii stále řešíme. V současné době jednáme s chirurgy o možnostech spuštění. Je potřeba zjistit kolik pacientů jsme schopni takto ošetřit a jak se o ně následně postaráme. S pojišťovnou to máme předjednané,“ dodává Jaroslav Kratochvíl.

Na konci léta by také mělo dojít k dlouho plánované výměně na postu primáře interního oddělení, protože se stávající primář MUDr. Ondřej Beneš z rodinných důvodů vrací do Hořovic. Vedení nemocnice v současnosti jedná s možnými kandidáty o podmínkách spolupráce, aby nebyl omezen provoz oddělení. V současnosti interna funguje v neomezeném režimu. Ambulantně tu denně ošetří 20 pacientů. Lůžkové oddělení se drží na 70 procentech obložnosti.

Při hledání lékařů i dalšího odborného personálu se bohužel projevuje vliv negativní kampaně občanských aktivistů i některých politiků, kteří se snaží v médiích i na sociálních sítích vyvolat dojem, že budoucnost nemocnice je nejistá. Vedle toho, že vyvolávané pochybnosti odrazují možné zájemce o zaměstnání, projevují se i u pacientů, kteří raději jedou za ošetřením do jiné, vzdálenější nemocnice. Hysterie vyvolaná kolem nemocnice škodí všem stranám.
„Paradoxně petice za záchranu nemocnice v Sušici a aktivity petičního výboru situaci v nemocnici zhoršují tím, že ztěžují nábor nových zaměstnanců a odrazují pacienty. Narážíme také na snahy zviditelnit se v souvislosti s naší nemocnicí v rámci předvolebního boje. Věříme, že tyto skupiny pochopí, jakou nešťastnou službu sušické nemocnici dělají,“ uzavírá Jaroslav Kratochvíl.

Počty pacientů na chirurgické ambulanci Nemocnice Sušice

2017
Duben  1191
Květen 1320
Červen 1432

2018
duben - 1393
květen - 1476
červen - 1602



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka