V Techmanii proběhly závody robotů

Již 5. ročník Soutěže robotiky, kterou organizuje Plzeňský kraj v rámci technického vzdělávání, se uskutečnil dnes v Techmania Science Centru v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Žákovské týmy zde se svými předem sestavenými roboty absolvovaly určenou trať na čas. Celkem se letošního ročníku soutěže zúčastnilo 24 týmů středních škol a celkem 19 týmů základních škol. Mezi středními školami zvítězil tým Gymnázia J. Š. Baara, Domažlice.

Žáci měli za úkol v rámci čtyřčlenného týmu absolvovat neznámou trať s pomocí předem sestaveného robota. Součástí této soutěže bylo i hodnocení kreativity sestavených robotů. „Závody probíhaly na čtyřech drahách najednou, středoškolské i žákovské týmy v intervalu 8 minut měly za úkol se svým robotem projet pro ně předem neznámou trať. Žáci se s tím popasovali skvěle. Jsem velmi rád, že se na takové soutěži ukáže vysoká úroveň technického vzdělávání mezi středoškoláky i žáky základních škol. Dlouhodobě se snažíme takovými soutěžemi motivovat mladou generaci k technickým oborům. Jako kraj máme historicky průmyslovou tradici a takové mladé lidi potřebujeme,“ říká radní pro oblast školství a sportu Vladimír Kroc, který společně s hejtmanem Rudolfem Špotákem soutěž zahájil a  v odpolední části pak za Plzeňský kraj předal ocenění vítězům.

Soutěž robotiky je realizována v rámci projektu „Vzdělávání 4.0 v Plzeňském kraji”, ve spolupráci se Západočeskou univerzitou v Plzni a Techmania Science Centrem. Po celou dobu konání soutěže mají žáci možnost volné prohlídky expozic science centra.


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 03.11.2022 08:05



6 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka