V únoru pokračují webináře pro pedagogy. Pořádá je Centrum robotiky

Centrum robotiky zve pedagogy k online seminářům neboli webinářům.

Cílená propagace v Plzni

Lektoři s nimi proberou nejen témata spojená s distanční výukou, ale například i to, jak využít únikových her při výuce. Na odkazu: https://centrumrobotiky.eu/default/ped-vzdelavani se mohou pedagogové plzeňských základní škol hlásit k účasti.

„Webináře mají aktuální témata spojená nejen s distanční výukou. Město Plzeň prostřednictvím Správy informačních technologií (SIT) už loni na jaře při prvním zavření škol s pedagogy konzultovalo, jak distančně učit. Školy také mají od města k distanční výuce potřebné technologické vybavení,“ připomněl primátor města Plzně Martin Baxa.

Náměstek primátora Pavel Šindelář, do jehož rezortní působnosti patří SIT, pod níž Centrum robotiky spadá, doplnil: „Všechny základní a mateřské školy mají k dispozici Office 365. Tento nástroj lze výborně využít při distanční výuce. Umožňuje videohovory, textovou komunikaci, ale také zadávání a odevzdávání domácích úkolů. Pokud se však jednotlivé školy rozhodly využívat k distanční výuce jiné nástroje, jsme jim také nápomocni.“

Radní města Plzně pro oblast školství Lucie Kantorová k samotným online seminářům pro pedagogy podotýká, že nejsou zaměřeny pouze na to, jak zvládnout či rozvíjet distanční výuku, ale i na to, aby se pedagogové dozvěděli, jak smysluplně využívat digitální technologie a následně rozvíjet digitální gramotnost u svých žáků. „Vzdělávání a podpora pedagogů je jednou z klíčových aktivit Centra robotiky. V době před koronavirovou krizí se zaměřovali především na prezenční semináře, v nichž se pedagogové dozvídali, jak využívat při výuce moderní technologie a jak u žáků rozvíjet digitální dovednosti. Tyto semináře musely být v době koronavirové krize převedeny do online prostředí. A hned loni začalo naše Centrum robotiky připravovat i online semináře zaměřené na zavedení i zkvalitnění distanční výuky,“ uvedla Lucie Kantorová.

„Online vedených seminářů neboli webinářů jsme loni na podzim uspořádali devět a zúčastnilo se jich 107 pedagogů,“ upozornila ředitelka Centra robotiky Martina Kupilíková. Na webinářích se probírala například tato témata: Digitální gramotnost pro 1. stupeň, Hravé programování či Jak učit informatiku na dálku nebo Nástroje pro zpětnou vazbu.

„Ve čtvrtek 25. února pořádáme pro pedagogy první letošní webinář s názvem Co jsme se naučili v distanční výuce. Každý následující týden se budou konat vždy dva webináře s různými tématy. Kapacita je většinou 10 až 15 pedagogů. V případě většího zájmu budeme konkrétní webinář opakovat. Z některých pořídíme záznam a budeme ho sdílet na YouTube a Facebooku našeho Centra robotiky. Tam ostatně zájemci najdou i záznamy z již uskutečněných webinářů,“ upozornila Martina Kupilíková a doplnila, že v tomto pololetí se budou v Centru robotiky věnovat tématům, jež jsou spojena s distanční výukou, dále s programováním, robotikou, výukou matematiky i informatiky. Věnovat se budou také použití on-line nástrojů v libovolném předmětu a podobně. Dojde však i na zajímavé téma únikové hry ve výuce. Některé webináře budou cílené i na pedagogy mateřských škol.

Aktuální informace a přihlášky k jednotlivým webinářům najdou zájemci na webu Centra robotiky centrumrobotiky.eu. Účast na seminářích je pro pedagogy zdarma.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 21.02.2021 08:07



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka