V úterý Plzeň hostí sympozium Figurama, navazuje výstava v Depu

Je tu další ročník sympozia a výstavy FIGURAMA - projektu, který mapuje a porovnává přístupy k figurální tvorbě na evropských vysokých školách.

Jarní servisní akce AUTO CB

Letošní sympozium zahájí 11. 10. v 9 hod. na Sutnarce, v 17 hodin se pak po dni plném workshopů a přednášek účastníci přesunou do DEPO 2015, kde bude zahájena výstava studentských prací FIGURAMA 16 a doprovodná výstava tvorby pedagogů Artelerie speciál. V rámci zahájení výstavy bude letos poprvé udělena Cena Egona Schieleho - cena za nejlepší studentskou kresbu. Sympozium je otevřené široké veřejnosti, která je samozřejmě srdečně zvána i na zahájení výstav, které budou v DEPO 2015 k
vidění do konce října

Projekt FIGURAMA již 16 let mapuje proces a vývoj figurální kresby na vysokých uměleckých školách. Návštěvníci výstav i sympozia se vždy mohou těšit na různé přístupy k vizualizaci lidského těla a neobvyklé postupy v kresbě a malbě. Sutnarka je s projektem FIGURAMA úzce spjata od roku 2004, kdy vznikl původní Ústav umění a designu. Od té doby je jeho pravidelným účastníkem i spoluorganizátorem.

Součástí letošního sympozia budou tradičně přednášky vedené hostujícími pedagogy, studenti se například seznámí s postupy práce na Vysoké škole výtvarných umění v Bratislavě, na Akademii výtvarných umění v Banské Bystrici nebo na Univerzitě umění v Poznani. Série přednášek pak seznamuje studenty, ale i kolegy pedagogy s různými přístupy ke kresbě a malbě. Přednášky a workshop se konají na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara.

Vrcholem sympozia bude od 17 hod. vernisáž výstav FIGURAMA 16 a Artelerie Speciál (doprovodná výstava pedagogů), tentokrát v kreativní zóně DEPO 2015. Součástí zahájení výstav bude poprvé v historii vyhlášení a udělení Ceny Egona Schieleho – ceny za nejlepší studentské kresby. Laureáti ceny jsou studenti z Vysoké školy výtvarných umění v Bratislavě, Akademie výtvarných umění ve Wroclavi a Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, všichni tři ocenění budou osobně přítomni.

Přednášky a workshop jsou otevřené i široké veřejnosti, začínáme v 9 hodin workshopem a po polední pauze následují přednášky.

Sympozium:  11. 10. 2016, 9 – 15 hod.

Místo konání:  Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni, Univerzitní 22

Vernisáž:  11. 10. 2016 v 17 hod. Místo konání:   kreativní zóna DEPO 2015, Presslova 14, Plzeň 

Termín:  12. 10. – 31. 10. 2016


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 10.10.2016 08:10



3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka