V úterý startuje rekonstrukce Francouzské, zamíchá dopravou

Správa veřejného statku města Plzně zahájí v úterý 7. dubna rekonstrukci Francouzské ulice, která měla původně začít v pondělí 16. března.

Cílená propagace v Plzni

Důvodem posunutí byla omezení na straně zhotovitele v souvislosti s šířením koronaviru. Rozsáhlé stavební práce jsou naplánovány do 19. dubna 2020.

Komunikace ve Francouzské se musí opravit kvůli prodloužení životnosti konstrukce vozovky. Vrchní asfaltová vrstva je vlivem provozního opotřebení poškozená a vykazuje množství prasklin různého rozsahu. Její výměnou se zamezí degradaci dalších konstrukčních vrstev vozovky.

Výměna vrstvy vozovky se uskuteční v úseku Částkova – Slovanská alej včetně napojení ulic Krejčíkova, Strnadova a Čapkovo náměstí. Součástí stavby jsou i lokální stavební úpravy dělícího ostrůvku a dlážděných vodících linek.

Rekonstrukci zajišťuje Správa veřejného statku města Plzně. Stavba vyjde přibližně na tři miliony korun, provádět ji bude firma EUROVIA CS, a.s.

Rekonstrukce ve Francouzské ulici ovlivní provoz MHD linky 29 a 30:

S platností od zahájení provozu 7. 4. 2020 do ukončení provozu dne 19. 4. 2020 budou linky 29, 30 odkloněny obousměrně z Francouzské ulice, která bude pro veškerý provoz uzavřena z důvodu oprav povrchu vozovky. Obě linky budou vedeny obousměrně Částkovou a Slovanskou ulicí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka