Důležitý zápas Václava Pejsara v Křížové váze, který se koná v Praze Lucerna 30.12.2018

REGIONPLZEN.CZ Vám přináší rozhovor s boxerem Václavem Pejsarem

Cílená propagace v Plzni

Dne 30.12.2018 Vás čeká v Praze Lucerna důležitý zápas v Křížové váze, co je před zápasem důležité udělat, abyste vyhrál a při případném vítězství kam Vás to posune ?

Tak já doufám že už jsem proto abych vyhrál udělal všechno v přípravě. Před samotným zápasem už toho moc nedoženu a navíc věřím že ani nebude třeba něco dohánět. Připravuji se od srpna se svými trenéry Petrem Klikosem a Lukášem Navrátilem. Nevynechal jsem jediný trénink který mi Petr naplánoval a vše jsme odmakali tak jak bylo třeba. Takže před samotným zápasem je důležité mít správnou váhu a naladit se psychicky, abych ukázal vše na čem jsme téměř půl rok pracovali. Vítězství mě posune o několik desítek míst ve světovém žebříčku nahoru a otevře mi dveře k dalším zajímavým zápasům v křížové váze.

Jaký očekáváte průběh zápasu, jaké jsou Vaše přednosti a v čem vidíte soupeřovi slabiny?

Jsem připravený na ten nejtěžší možný průběh zápasu....ať to bude sebe víc těžké jsem si jistý svou dobrou připraveností. Mé přednosti budou určitě v kondici, tvrdosti a odolnosti jak fyzické tak psychické což už jsem myslím několikrát divákům dokázal. A to je zároveň i to co očekávám, že bude slabina mého soupeře, odolnost a tvrdost.

Jaký je rozsah přípravy a jak často (hodin) se věnujete tréninku ?

Jak už jsem zmínil příprava začala v srpnu, ale nejde jednoznačně říct kolik hodin se věnuji tréninku. Celou přípravu sestavuje můj kondiční trenér Petr Klikoš a záleží v jaké fázy přípravy se zrovna nacházíme takže někdy jsou to dva tréninky denně, někdy pouze regenerace. Obecně je to 8 - 11 tréninku týdne.  

Dodržujete nějakou životosprávu před zápasem (lehká strava ,dieta) ?

Vzhledem k tomu že shazuji váhu ze super těžké kategorie do křížové tak jsem musel začít o něco více dbát na stravu. Rozhodně jsem ani dřív nejedl všechno možné a stravoval se kvalitně tak jak by sportovec měl, ale nyní když potřebuji zredukovat svoji váhu musím o něco víc počítat kalorie a hlídat si jídelníček. Ten mi, ale sestavila výživová poradkyně Klára Děkanovska, takže stačí jen dodržovat její rady a kila jdou dolů samy :)

Jakého vítězství a nebo úspěchu si ve své kariéře ceníte ?

Ve své kariéře si zatím nejvíce cennim titulu amatérského mistra světa v K1 WKF z roku 2014 a profesionálního mistra ČR v boxu 2016 - 17. Dále rád vzpomínám na jednotlivé velké zápasy, například když jsem boxoval v Anglii na stadionu Evertonu proti anglické hvězdě Davidu Pricovi, kde bylo na hlavní zápas večera přes 40 tisíc diváků. Nicméně stále věřím je ještě několik velkých úspěchů mám stále před sebou.

Jak snášíte zranění a těžké údery od soupeřů ?

Myslím že tyhle věci které patří k bojovým sportům zvládám dobře, samozřejmě jsem rád pokud se mi zranění i údery vyhýbají, ale jak už jsem řekl, mezi moje přednosti patří také odolnost takže mě jen tak něco nerozhodí co se týká úderů :)

Kdy jste začal boxovat a co Vás k tomu vedlo ?

Původně jsem se začal věnovat kickboxu celkem dost pozdě když mi bylo asi 24 nebo 25 let. Dařilo se mi, ale vždy jsem více upřednostňoval boxerské kombinace a tolik nekopal. Na základě toho si mě všiml můj dřívější manažer Míra Pek a přesvědčil mě, abych zkusil profi box. V něm se mi také dařilo a už jsem zůstal jen u něj.

Máte nějaké heslo, nebo životní motto kterým se řídíte ?

Nic zásadního čím bych se řídil nemám, to nejdůležitější pro mě je, aby mě to všechno bavilo a abych si to užil naplno.

Co byste doporučil začínajícím boxerům ?

Doporučil bych jim, aby vytrvali, byli trpělivý a nebyli pohodlný nebo na sebe příliš "opatrní" Dneska je spousta kluků kteří se tomu věnují chvilku a mají pocit, že už všechno umí, nebo je taky dost těch kteří nechtějí pořádně "zamakat" a pěkně se u toho zapotit. V každém sportu to nedotáhnete nikam pokud budete pohodlný, nebo nebudete trpělivý. Říkám to pořád - "samo se to neudělá" :) musíte tomu něco obětovat!!!

A poslední otázka: napadlo Vás někdy, že byste s boxem skončil ?

Napadlo mi to již několikrát, ale nikdy to nebylo kvůli tomu že bych nechtěl podstupovat tu dřinu na tréninku. To v žádném případě. Většinou mi to napadlo kvůli různým kličkám a politice, která se občas objeví v každém sportu, ale nikdy neskončím kvůli někomu jinému :)

Děkujeme za rozhovor pro portál REGIONPLZEN.CZ

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka