Ve Kdyni vydali speciální R-nálepku na památku Filipa Terče

Zajímavé výročí světově uznávané osobnosti si díky Odborné společnosti Fauna-Flora při Svazu českých filatelistů připomínají v Kdyni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Jedná se  o 175. výročí narození doktora medicíny Filipa Terče z nedalekého Prapořiště, který je znám jako zakladatel apiterapie - léčení včelami a včelími produkty (propolis, med,vosk,..).

Ve spolupráci s Českou poštou byla vydána speciální R-nálepka s textem a obrázkem v pouhých 480 kusech. Tato tuzemsky i zahraničně velmi vyhledávaná záležitost bude k dispozici na poště ve Kdyni již tento pátek, tj. 29.3. až do jejího spotřebování. R- nálepka, neboli rekomandační samolepka jer lepena na každý doporučený dopis a má zvláštní, vždy unikátní číselný kód.

"I bez jakéhokoliv zájmu místní radnice a Informačního centra jsme připravili také přítiskovou dopisnici, kterou budeme distribuovat zájemcům, a to nejen sběratelům,ale i těm, kteří se věnují historii svého místa," uvedl odborný garant společnosti, Doc. RNDr. Václav Ziegler, CSc.. " Dopisnic bude několik desítek a je určena především pro místní poštovní styk.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka