Ve Stodě otevřeli přístavbu a zrekonstruovanou rehabilitaci

Stodská nemocnice zprovoznila přístavbu ambulantního traktu nemocnice a rekonstruované prostory rehabilitačního oddělení.

Cílená propagace v Plzni

Stavební úpravy vyšly na 20 milionů korun. Prostředky poskytl Plzeňský kraj. Přístavba je další z etap postupné modernizace nemocnice, která začala v roce 2014 a bude pokračovat i v dalších letech.

„Přístavba má dvě podlaží. Ve spodním se rozšířilo a zároveň zmodernizovalo rehabilitační oddělení a vznikly tři ordinace s čekárnami. Do nich se v nejbližších dnech přestěhují dětský praktický lékař a neurologická a rehabilitační ambulance. Do horního patra přístavby se pak přesune celý provoz gastroenterologie,“ popisuje využití nových prostor ředitel nemocnice Alan Sutnar.

Změny ocení především pacienti. V ambulancích, čekárnách i na rehabilitačním oddělení je čeká větší komfort, více soukromí a efektivnější léčba. Například čekárny byly dosud na úzké chodbě nemocnice. Nyní jsou prostornější a nejsou průchozí. A na rehabilitaci je nové přístrojové vybavení poskytující širší škálu procedur. 

Na rehabilitačním oddělení také dříve využívali tři větší tělocvičny,  kde byli pacienti odděleni posuvnou zástěnou. "Nyní máme k dispozici pět tělocvičen, kde bude každý pacient v jedné místnosti pouze s terapeutem, což umožňuje větší soukromí pro pacienta a individuálnější péči.  A zlepšily se i prostory šaten a sociální zařízení," říká primářka rehabilitačního oddělení Ludmila Wabneggerová. Oceňuje i přesunutí rehabilitační ambulance k rehabilitačnímu oddělení. "Pacienti ani personál už nebudou muset komplikovaně přecházet z jednoho pracoviště na druhé," dodává.

Ambulance a gastroenterologie dosud působily v lůžkovém traktu nemocnice. Tyto prostory začne už letos nemocnice přestavovat na novou lůžkovou stanici oddělení následné péče. „Oddělení dosud působí ve stísněných podmínkách . Aby uspokojilo vysokou poptávku po tomto typu péče, jsou některé pokoje i vícelůžkové. Chceme ale, aby pacineti měli větší prostor a standardní kapacita pokojů byla tři lůžka,“ vysvětluje další z přínosů přemístění ambulancí šéf nemocnic Plzeňského kraje Marek Kýhos.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 08.02.2020 14:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka