Ve Stožci budou hrát adrenalinové divadlo v jazyku čojč

Již od soboty 1.8. pracuje ve Stožci na Šumavě 18 mladých lidí z Čech a Bavorska, v rámci česko-německého divadelního projektu čojč Adrenalin, na tvorbě nového představení, které v pátek 7.8. hodlá prezentovat v šapitó za Obecním úřadem ve Stožci.

Jarní servisní akce AUTO CB

Společně tak česko-německá mládež pátrá po vzrušení, dobrodružství a poznává nové hranice: Co je potřeba k tomu, abychom našli onen Adrenalinový „kick“? Káva nebo Red Bull? Hudba, party, tanec, nebo probdít celou noc? Čokoláda nebo chipsy? Přátelé a historky? A co „nakopne“ nejvíce Vás?

Vyzkouší si i pár extrémních situací, jak v přírodě, tak ve městě: Přespat pod širákem, den bez elektřiny, den beze slov, vyšplhat do koruny stromu… 

Především ale hlavně budou společně bádat, psát a vytvářet divadelní představení v tak zvaném jazyce „čojč“, kterému rozumí jak Češi, tak Němci, aniž by se muselo při představení překládat.

Čojč je setkávání se. Čojč je divadlo. Čojč hýbe hranicemi!

Po představení ve Stožci se přesunou do Regensburgu, kde se budou zabývat dalším extrémem:  Nákupní centra, IMAX kina, diskotéky - kde je hranice mezi požitkem a stresem? Jaká maska se nosí v džungli velkoměsta?  Čím se nechat strhnout? A kde být pánem?

Setkají se také s experty na danou tématiku: Psychology, policisty, streetworkery, s nimiž se budou bavit o závislostech, chemických procesech, které se v nás lidech dějí a především o vlivu skupiny a jedince. 

Ze všech těchto zkušeností, zážitků a reflexí sestaví ještě jedno divadelní představení v jazyce čojč, které pak také v Regensburgu 13.8.2015 v šapitó na Jahninsel zahrají.

Termíny představení:

7.8.2015 šapitó za Obecním úřadem ve Stožci

13.8.2015 šapitó na Jahninsel v Regensburgu


Délka představení: 40 minut


Vstupné: dobrovolné

Vedení projektu

Eleanora Allerdings je vedoucí projektu a režisérka. Absolvovala studium Současného tance  a choreografie v Arnhem v Nizozemí, pracovala jako divadelní technik, osvětlovač, tanečnice, režisérka a choreografka. Od roku 2010 je  spolkově uznávanou divadelní pedagožkou (BuT). U čojč je již od roku 2000!

Karel Hájek je divadelní pedagog, freelance reklamní grafik a dlouholetý aktér Čojčlandské kulturní sítě. U čojč je od roku 2004 a od roku 2014 je také spolkově uznávaným divadelním pedagogem (BuT). 

Čojčlandská kulturní síť

Čojč buduje prostřednictvím svých setkání a akcí v příhraničních regionech Čech a Bavorska aktivní síť mladých lidí otevřených experimentům na poli divadla. V této souvislosti nabízí: možnost dobrovolnické práce v rámci „síťových uzlů“ v oblastech dokumentace a zpravodajství; čtvrtletní e-mailový newsletter; možnost účasti na Čojčlanské Konferenz, kde jsou prezentovány výsledky celého roku a kde je navrhována budoucnost této sítě. Čojčlandské Konferenz se tento rok koná od 30.10. do 2.11.2015 v Aši.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 06.08.2015 12:16



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka