Ve Stráži vyklízeli dům, našli minometný granát

Podezřelý předmět byl nalezen na půdě za trámem. Přivolaný pyrotechnik na místě sdělil, že se jedná o ruský minometný granát.

Jarní servisní akce AUTO CB

  Dne 17. května 2019 v 11:49 hodin přijali policisté na tísňové lince policie 158 oznámení od muže, který vyklízel v obci Stráž dům, že na půdě za trámem nalezl podezřelý předmět vypadající jako minometná munice. Policisté oznamovatele poučili o tom, aby vyčkal na hlídku před domem, a ihned vyjeli na místo a toto místo zajistili. Zamezili přístup nepovolaným osobám a až do příjezdu pyrotechnika střežili místo nálezu munice. Příslušník Pyrotechnické služby Policie České republiky po příjezdu a po prohlídce předmětu sdělil, že se jedná o ruský minometný granát. Převzal si jej k likvidaci.

      "V souvislosti s tímto případem upozorňujeme občany, aby s žádným předmětem připomínajícím munici nemanipulovali. Nebezpečí nalezené munice tkví zejména v tom, že není zřejmé, v jakém stavu se nachází iniciační mechanismy. Některé mohou být vlivem času naprosto nefunkční, jiné se stanou časem maximálně citlivými na vnější podněty. Pokud kdekoliv naleznete předměty (například při výkopových pracích či úklidu), u kterých budete mít podezření, že by se mohlo jednat o munici či její součást, veškerou činnost přerušte a přivolejte Policii České republiky. Policisté pyrotechnické služby si převezmou předmět k likvidaci. Porušením uvedených zásad může dojít k ohrožení života nebo zdraví osob," říká policejní mluvčí Dagmar Brožová

ilustrační foto


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 21.05.2019 06:45



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka