Ve Štruncových sadech vzniká centrum cyklistiky. Podpořte ho

Ve Štruncových sadech, na rozcestníku hlavních plzeňských cyklostezek, vzniká nové centrum cyklistiky.

Cílená propagace v Plzni

 Ještě letos ho najdete ve zrenovované, památkově chráněné kuželně, která má po letech chátrání konečně nový důvod své existence. Spolek Bikeheart ji promění v sympatické místo setkávání nejen pro cyklisty. Potřebuje ale pomoc. Podpořte projekt, který v Plzni nemá obdoby, ve sbírce na HitHitu!

Určitě chodíte často okolo, ale sotva jste si toho místa všimli. V těsném sousedství krásné budovy Sokolovny ve Štruncových sadech v Plzni se “krčí” bývalá kuželna, na které se podepsal čas, netalentovaní sprejeři i nezvaní hosté. Co na tom, že je památkově chráněná a nachází se na naprosto ideálním místě – ve středu města a zároveň v oáze klidu ve Štruncových sadech. Nikdo o bývalou kuželnu, která později sloužila také jako truhlárna a byla několik let opuštěná, nejevil zájem. Teď z ní může být skvělé místo setkávání i díky vaší podpoře!

Spolek Bikeheart, který už dva roky v Plzni pořádá sportovní, vzdělávací a dobročinné akce určené zejména pro rekreační cyklisty, se rozhodl (polo)zapomenutou jednopatrovou budovu zrenovovat a vdechnout jí nový (cyklo)život. Společně s oceňovaným architektonickým studiem Kamil Mrva Architects spolek jednopodlažní budovu promění v unikátní centrum cyklistiky, které bude sloužit široké veřejnosti ¦ s kolem i bez kola ¦ k setkávání, relaxaci, vzdělávání a zábavě. V místě, které budou moci využívat také sportovní kluby pro své tiskové konference, schůzky a porady, vznikne i krásná kavárna.

Zanedlouho si v centru cyklistiky, které bude otevřené celoročně a bude fungovat jako komunitní prostor s DIY servisem, osvěžovna a infocentrum pro cykloturisty, opravíte kolo, zajdete na přednášku nebo se poradíte se zkušenějšími jezdci u kávy a občerstvení. Aby se tak stalo, je však třeba ještě sehnat chybějící finance. Spolek Bikeheart kromě pravidelných cyklo vyjížděk a vícedenních soustředění pořádá také charitativní cyklo bazárky. Teď však potřebuje vybrat peníze na svůj projekt, a tak jeho zakladatelka Vendula Mirošovská založila sbírku na platformě HitHit, na které se v minulosti vybírali peníze i na podporu dalších plzeňských projektů, třeba na DEPO2015, Busking fest nebo Náplavku.

„Máte rádi architekturu, sport a dobrou kávu? Přidejte se k naší snaze vrátit život památkově chráněné budově, ze které ještě letos vytvoříme komunitní Centrum cyklistiky pro širokou veřejnost. Bude to skvělé místo setkávání pro všechny. V Plzni takové místo chybí. Z architektonického hlediska to navíc bude prostor, jakých v republice moc nenajdete,“ uvedla Vendula Mirošovská, která na podporu projektu natočila i video.

Projekt můžete podpořit prostřednictvím sbírky na Hithitu, kde najdete celou řadu odměn. „Předkoupit“ si můžete vyjížďky na kole, tričko, plecháček, kávu nebo dortíky z kavárny, která vznikne i díky vašemu příspěvku.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka