Ve Visio Art Gallery vystavují od pátku Pavel Botka a Myroslav Hora

Plzeňská Visio Art Gallery zve od pátku na novou výstavu XXX autorského dua Pavel Botka, Myroslav Hora. Navštívit ji můžete do 28. října.

Jarní servisní akce AUTO CB

Pánové Botka a Hora po letech opět spolu ve Visio Art Gallery. Po veleúspěšné výstavě Cirque Citroën nám předvedou opět něco nového…

Botka..... z hrůzy a vzteku, ve volných chvílích zoufalství, někdy ale dobrý....
Pavel Botka (1971)
V sedmi letech je přijat do Lidové školy umění v Jagellonské ulici v Plzni (přestane tam docházet o 32 let později). Později vystuduje elektrotechniku na ZČU, ale záhy mu dojde, že špatně zapojenými dráty by mohl někoho zabít a rozhodne se věnovat užité grafice – bude tak pro společnost méně nebezpečný. Absolvuje obor Grafický design na Blocherer Schule v Mnichově, neprozřetelně se vrátí do Čech, dál kreslí a kamarádí se s Horou.

Hora.... pár (desítek) let před tím pocítil, že je připraven, avšak nebylo tomu tak....
Myroslav Hora (1962)
Nedostudovaný kantor, pár let kantořil, obávaje se však o své duševní zdraví, hrdinně se smířil s tím, že se nestane veteránem škamen, nýbrž věčným píditelem... Podle kamaráda (a soudruha v bitvě o makový koláček) Botky „žije sen“ a taky se to tak může nezasvěcenému pozorovateli jevit – někdy. Kdysi v poslední dekádě minulého století koupil a zrenovoval první kachnu, udělal řidičák a doteď se ze závislosti na těch strojích nevymotal... Vypadá to, že se ani vymotávat nechce.

Na vernisáži zazpívá Stanislav Kahuda a představí svou novou knihu básní.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka