Vedení města poděkovalo FC Viktorii, na její mládež půjde letos 1,3 milionu korun

Primátor města Plzně Martin Zrzavecký a jeho náměstci i radní přijali v pátek hráče a vedení klubu FC Viktoria Plzeň.

Jarní servisní akce AUTO CB

Členům úspěšného plzeňského týmu, jenž nedávno získal již třetí mistrovský titul a díky tomu opět stojí před branou Ligy mistrů, zástupci města poděkovali a předali pamětní listy. Setkání předcházel podpis smlouvy, díky níž letos dostane FC Viktoria Plzeň na své mládežnické oddíly s více než 350 dětmi a mladými lidmi 1,3 milionu korun. 

„Plzeň není jen hlavním městem kultury, ale postupně se stává významnou metropolí špičkového fotbalu, hokeje a házené. Díky úspěchům vrcholových profesionálů se nejen těmto druhům sportu věnuje v Plzni stále více dětí a mládeže. Děkuji FC Viktoria za to, že dětem ukazuje, jak se dají posouvat cíle,“ řekl primátor Martin Zrzavecký. Výkony plzeňských top týmů podle jeho slov po letech tápání opět stmelily tisíce Plzeňanů

„Fotbal je tahounem v našem městě. Jsem hrdý na to, co kluci vybojovali a že dostanou možnost hrát o Ligu mistrů. Na město se 160 tisíci obyvateli je to obrovský úspěch,“ uvedl radní Michal Dvořák, jenž má oblast sportu ve své gesci. Podle něj znamenají úspěchy fotbalového klubu pro Plzeň největší možnou formu propagace a reklamy. 

„Asi nejtěžším získaným titulem byl teď ten poslední, neboť byl nejemotivnější,“ řekl za přítomné fotbalisty hráč David Limberský. Do následujících týdnů své FC Viktorii popřál dobrou přípravu. „Věřím, že to zvládneme,“ uvedl. Všichni hráči, trenér i vedení klubu se podepsalo do pamětní knihy města Plzně. 

Před dnešním setkáním s hráči a realizačním týmem se uskutečnil i podpis reklamní smlouvy mezi FC Viktoria Plzeň a městskou společností Plzeňská teplárenská, jež dlouhodobě přispívá na mládežnické oddíly FC Viktoria Plzeň. Letos dá na tyto účely fotbalistům 1,3 milionu korun. „Od roku 2007 jsme již takto Viktorce prostřednictvím reklamních smluv poskytli více než 11 milionů korun,“ doplnil Tomáš Drápela, generální ředitel Plzeňské teplárenské. 

„Viktoria Plzeň v tuto chvíli disponuje 17 mládežnickými oddíly, které bez výjimky nastupují v nejvyšších soutěžích svých věkových kategorií. Vedle třinácti týmů chlapců od šesti do devatenácti let mohou své fotbalové dovednosti rozvíjet ve čtyřech celcích také dívky. O tyto týmy pečuje několik desítek trenérů, snažíme se o maximální propojení sportovní výchovy a vzdělávacího procesu na základních i středních školách. Bez dlouhodobé podpory Plzeňské teplárenské, jejíž logo mají naše mládežnické týmy na svých dresech, bychom nebyli schopni tyto podmínky v odpovídající kvalitě zajistit. Právě díky dané spolupráci má více než 350 dětí možnost rozvíjet svoje sportovní dovednosti v týmech Viktorie Plzeň. Projekty jako Pojďme sportovat s Viktorkou či Viktorka do škol se následně snaží rozšířit sportovní osvětu také na velké množství dětí mimo organizované sportovní oddíly,“ uvedl Adolf Šádek, statutární ředitel FC Viktoria Plzeň. 

Plzeň se snaží vytvářet týmům takové zázemí, aby úspěchy mohly trvat další roky, stejně tak se snaží zajistit komfortní prostředí pro fanoušky a partnery sportovců. „Ještě letos v letních měsících se proto město pustí do dokončení rekonstrukce hlavní tribuny sportovního areálu ve Štruncových sadech, jehož fotbalovou část postupně přestavuje od jara 2011,“ přiblížil technický náměstek primátora Pavel Šindelář. Na úpravy komplexu šlo dosud z městské kasy zhruba 420 milionů korun včetně DPH, pro letošní investici je připraveno 45 milionů korun včetně DPH. Na léto je také plánován start prací k výstavbě první ze dvou rohových věží stadionu. Tuto stavbu zajišťuje Viktoria Plzeň – fotbal, z.s.

Současné vedení města má jako jeden z hlavních cílů podporu sportování školáků i těch nejmenších. Město každoročně dává miliony korun na činnost spolků, tělovýchovných jednot i dalších zájmových uskupení, konkrétně letos to je 9,2 milionu korun pro téměř 160 žadatelů, tedy na kompletní spektrum sportovců. Díky nedávno podepsanému memorandu mezi Plzní a klíčovými subjekty na poli plzeňského sportu, tedy FC Viktoria Plzeň, HC Plzeň 1929 a Házená Plzeň, půjde část peněz z přestupu hráčů do městské pokladny, z ní budou použity na rozvoj talentované mládeže a handicapovaných sportovců. V režii Michala Dvořáka nyní vzniká nová koncepce sportu. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka